Noutăţi

 • “Psychosocial Research and Intervention in Contemporary Society – Youth Participation”

  “Psychosocial Research and Intervention in Contemporary Society – Youth Participation”
  International Student Conference “Psychosocial Research and Intervention in Contemporary Society – Youth Participation” May 16-17,  2019 Cluj-Napoca, Romania     Location: Faculty of Sociology and Social Work, 21 Decembrie 1989 Street, no. 128 This international student conference is the seventh annual edition from the second series (first series, with 2 …Mai mult »
 • UBB Fest, un festival cultural, profesional și sportiv pentru tinerii clujeni

  UBB Fest, un festival cultural, profesional și sportiv pentru tinerii clujeni
  Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) organizează în perioada 7-16 aprilie 2019 UBB Fest, un festival destinat tuturor tinerilor clujeni cu activități în domeniul cultural, profesional și sportiv. UBB Fest propune o gamă variată de activități pe fiecare dintre cele 3 sectoare ale sale. Printre activitățile din domeniul cultural se …Mai mult »
 • Program de asistență psihologică adresat studenților și angajaților UBB

  Program de asistență psihologică adresat studenților și angajaților UBB
  Studenții și angajații UBB se pot înscrie într-un program de asistență psihologică care vizează optimizarea abilităților de (auto)reglare emoțională, cognitivă și comportamentală. Programul a fost lansat joi, 4 aprilie 2019, de Clinica Universitară de Psihologie PsyTech și este consonant cu politica de resurse umane recent adoptată la UBB, în contextul …Mai mult »
 • 16 Clasă contra clasă: discurs public și realitate socială – Contrasens

  16 Clasă contra clasă: discurs public și realitate socială – Contrasens
  Producători: Pati Murg şi Vlad Bejinariu Trăim într-o societate în care inegalităţile existente sunt mai degraba considerate rezultate ale unui sistem meritocratic, individul fiind răsplătit în funcţie de acţiunile lui. Ce se întâmplă în momentul în care încercăm să privim aceste aspecte printr-o lentilă sociologică? Observăm că familia influenţează parcursul …Mai mult »
 • Poate fi teatrul (a)politic?

  Poate fi teatrul (a)politic?
  Teatrul, asemenea tuturor produselor artistice, pornește de la o premiză de reprezentare a realității. Teatrul politic dorește să aducă la lumină subiecte mai puțin comune, oameni marginalizați și evenimente incomode. În ultimii ani mai multe voci independente își asumă producția de teatru politic pe teme sociale, cu documentare sociologică în …Mai mult »
 • Ecouri din Social 17-18 mai 2019 – Call for papers

  Ecouri din Social 17-18 mai 2019 – Call for papers
  ECOURI DIN SOCIAL – SESIUNEA NAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE PENTRU STUDENȚI ȘI MASTERANZI Grupul Sociolink și Asociația Cluster în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai organizează în perioada 17-18 mai 2019, la Cluj-Napoca, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice pentru Studenți și Masteranzi „Ecouri din Social”. Sesiunea …Mai mult »

Cursuri

Conf. univ. dr. Adina Rebeleanu prezintă cursul de Introducere în asistență socială și deontologia profesiei, oferit de către Departamentului de Asistență Socială, din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș Bolyai.Mai mult

Proiecte de cercetare

Proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale pe teme precum: dezvoltarea locală rurală şi urbană, muncă şi organizaţie, inegalităţi, participare şcolară şi educaţie, devianţă, sociologie electorală, politici sociale, violenţă domestică, protecţia copilului, comportament adictiv, servicii sociale, relaţii interetnice, migraţie, comunităţi marginalizate, schimbări sociale şi globalizare. Mai mult

Profesori Invitați

În fiecare an facultatea găzduieşte profesori invitaţi din străinătate, care oferă cursuri de specialitate în limba engleză. Profesorii vin prin mobilităţi academice Fulbright, Erasmus sau parteneriate universitare, precum cele cu Central European University sau Universitatea Corvinus din Budapesta. Mai multeMai mult

Erasmus+

Informații legate de eligibilitate și procesul de selecție pentru candidații la concursurile de selecţie în vederea obţinerii unei mobilităţi în cadrul Programului ERASMUS+.Mai mult