Noutăţi

 • Poate fi teatrul (a)politic?

  Poate fi teatrul (a)politic?
  Teatrul, asemenea tuturor produselor artistice, pornește de la o premiză de reprezentare a realității. Teatrul politic dorește să aducă la lumină subiecte mai puțin comune, oameni marginalizați și evenimente incomode. În ultimii ani mai multe voci independente își asumă producția de teatru politic pe teme sociale, cu documentare sociologică în …Mai mult »
 • Ecouri din Social 17-18 mai 2019 – Call for papers

  Ecouri din Social 17-18 mai 2019 – Call for papers
  ECOURI DIN SOCIAL – SESIUNEA NAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE PENTRU STUDENȚI ȘI MASTERANZI Grupul Sociolink și Asociația Cluster în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai organizează în perioada 17-18 mai 2019, la Cluj-Napoca, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice pentru Studenți și Masteranzi „Ecouri din Social”. Sesiunea …Mai mult »
 • “Psychosocial Research and Intervention in Contemporary Society – Youth Participation”

  “Psychosocial Research and Intervention in Contemporary Society – Youth Participation”
  International Student Conference “Psychosocial Research and Intervention in Contemporary Society – Youth Participation” May 16-17,  2019 Cluj-Napoca, Romania   Location: Faculty of Sociology and Social Work, 21 Decembrie 1989 Street, no. 128 This international student conference is the fourth annual edition (from the second series) and offers students the opportunity …Mai mult »
 • Declarație de solidaritate

  Declarație de solidaritate
  Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca Departamentul de Sociologie și Departamentul de Sociologie și Asistență Socială în Limba Maghiară   Declarație de solidaritate     Colectivul Departamentului de Sociologie și Asistență Socială în Limba Maghiară și al Departamentului de Sociologie (linia română) a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca urmărește cu îngrijorare schimbările planificate …Mai mult »
 • UBB sprijină Academia de Științe din Ungaria în contextul nesiguranței create de intențiile de restructurare

  UBB sprijină Academia de Științe din Ungaria în contextul nesiguranței create de intențiile de restructurare
  Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este o universitate de cercetare avansată și educație, de model humboldtian, fiind orientată spre educație comprehensivă centrată pe studenți, bazată pe rezultatele cercetării științifice. Colaborarea cu universitățile, academiile și institutele de cercetare din țară și din străinătate are o importanță majoră pentru instituția noastră, deoarece aceste …Mai mult »
 • Studenții din UBB și-au evaluat profesorii și cursurile

  Studenții din UBB și-au evaluat profesorii și cursurile
  Aproape 7.000 de studenţi ai Universității Babeș-Bolyai și-au evaluat, în ultima lună, profesorii și cursurile pe care aceștia le-au predat în primul semestru al anului universitar 2018-2019, numărul acestora fiind cu 40% mai mare decât cel al studenţilor care s-au pronunţat anul trecut cu privire la cursurile şi profesorii lor. …Mai mult »

Cursuri

Conf. univ. dr. Adina Rebeleanu prezintă cursul de Introducere în asistență socială și deontologia profesiei, oferit de către Departamentului de Asistență Socială, din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș Bolyai.Mai mult

Proiecte de cercetare

Proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale pe teme precum: dezvoltarea locală rurală şi urbană, muncă şi organizaţie, inegalităţi, participare şcolară şi educaţie, devianţă, sociologie electorală, politici sociale, violenţă domestică, protecţia copilului, comportament adictiv, servicii sociale, relaţii interetnice, migraţie, comunităţi marginalizate, schimbări sociale şi globalizare. Mai mult

Profesori Invitați

În fiecare an facultatea găzduieşte profesori invitaţi din străinătate, care oferă cursuri de specialitate în limba engleză. Profesorii vin prin mobilităţi academice Fulbright, Erasmus sau parteneriate universitare, precum cele cu Central European University sau Universitatea Corvinus din Budapesta. Mai multeMai mult

Erasmus+

Informații legate de eligibilitate și procesul de selecție pentru candidații la concursurile de selecţie în vederea obţinerii unei mobilităţi în cadrul Programului ERASMUS+.Mai mult