Noutăţi

 • UBB, prima universitate din România şi în clasamentele americane

  UBB, prima universitate din România şi în clasamentele americane
  Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a fost inclusă pe cea mai înaltă poziție din România într-unul dintre clasamentele internaționale majore ale anului 2018, ranking-ul US News Best Global Universities, realizat în spaţiul academic american și dat recent publicităţii. Potrivit ediției curente a clasamentului, UBB se situează pe poziția 575 la …Mai mult »
 • UBB, prima universitate din România în clasamentul URAP

  UBB, prima universitate din România în clasamentul URAP
  Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a fost inclusă pe cea mai înaltă poziție din România în University Ranking by Academic Performance 2018-2019 (URAP), dat recent publicității. Potrivit ediției curente a clasamentului, UBB se situează pe poziția 733 la nivel mondial, ocupând cea mai bună poziție între cele 18 universități românești incluse …Mai mult »
 • In Memoriam Achim Mihu

  In Memoriam Achim Mihu
    “Sociologia este în mod esențial studiul explicativ și comprehensiv al realității sociale în totalitatea ei, adică a unei realități sui generis, precum și a unor părți, fenomene și procese ale acestei realități, în legăturile lor multiple, variate și complexe cu întregul” (Achim Mihu, Sociologia dreptului, Cluj-Napoca, 2000, ed. a …Mai mult »
 • Universitatea Babeș-Bolyai, din nou în topurile internaționale

  Universitatea Babeș-Bolyai, din nou în topurile internaționale
  Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își păstrează, prin programele sale, locul între cele mai prestigioase universităţi din lume, conform datelor publicate recent de Times Higher Education/THE (https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/world-university-rankings-2019-subject-four-results-out-now ). Mai multe ...Mai mult »
 • Ceremonia de deschidere a noului an universitar, la UBB

  Ceremonia de deschidere a noului an universitar, la UBB
  Universitatea Babeș-Bolyai vă invită să luați parte la Ceremonia de deschidere a noului an universitar, care va avea loc luni, 1 octombrie. Evenimentul  va avea loc în sala Aula Magna a UBB, strada Mihail Kogălniceanu nr. 1, cu începere de la ora 9.00.Mai mult »
 • ADMITERE 2018 – sesiunea septembrie

  ADMITERE 2018 – sesiunea septembrie
  La Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, nivel licență, admiterea se organizează pe 4 specializări din două domenii: Sociologie şi Asistenţă Socială. În cadrul domeniului Sociologie sunt trei specializări şi anume: Antropologie, Resurse Umane, Sociologie, iar în cadrul domeniului Asistenţă Socială este o singură specializare: Asistenţă Socială. Toate aceste specializări …Mai mult »

Cursuri

Conf. univ. dr. Adina Rebeleanu prezintă cursul de Introducere în asistență socială și deontologia profesiei, oferit de către Departamentului de Asistență Socială, din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș Bolyai.Mai mult

Proiecte de cercetare

Proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale pe teme precum: dezvoltarea locală rurală şi urbană, muncă şi organizaţie, inegalităţi, participare şcolară şi educaţie, devianţă, sociologie electorală, politici sociale, violenţă domestică, protecţia copilului, comportament adictiv, servicii sociale, relaţii interetnice, migraţie, comunităţi marginalizate, schimbări sociale şi globalizare. Mai mult

Profesori Invitați

În fiecare an facultatea găzduieşte profesori invitaţi din străinătate, care oferă cursuri de specialitate în limba engleză. Profesorii vin prin mobilităţi academice Fulbright, Erasmus sau parteneriate universitare, precum cele cu Central European University sau Universitatea Corvinus din Budapesta. Mai multeMai mult

Erasmus+

Informații legate de eligibilitate și procesul de selecție pentru candidații la concursurile de selecţie în vederea obţinerii unei mobilităţi în cadrul Programului ERASMUS+.Mai mult