Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere, a szociális munkáról

Posted in Hírek

Örömmel csatlakozott hozzánk 2018. április 19-én Oláh Emese, Kolozsvár polgármester-helyettese, a Nemzeti Segítségnyilvánítás előmozdítása és értékbecslésének országos kampányának részeként. A polgármester-helyettes, a Babes-Bolyai Egyetem Aula Magna-ban elmondta:

A Szociális Munkások Országos Kollégiuma karavánja tegnap Kolozsvárra érkezett. Üdvözöltem a szociális munkás szakma népszerűsítése érdekében szervezett akciót, amelynek során a szervezők az ország minden megyéjében megfordulnak. A szociális munkások sokszor nem részesülnek megfelelő elismerésben, annak ellenére, hogy felbecsülhetetlenül értékes tevékenységet végeznek.
Meggyőződésem, hogy szociális munka több mint egy szakma: hivatás, küldetés, hiszen azok, akik erre a pályára léptek, a társadalom legkiszolgáltatottabb tagjain segítenek. Kolozsvár Polgármesteri Hivatala nevében köszönöm a munkájukat azoknak a szociális munkásoknak, akikkel intézményes szinten együtt dolgozunk, de azoknak is, akik a civil szférából érkeznek és minden nap tesznek azért, hogy valakinek könnyebb legyen az élete.