Home Evenimente
Evenimente PDF Print E-mail

An universitar 2017-2018

 

MARŞUL INGERILOR


 

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, prin membrii proiectului SASCA („Sprijin pentru tinerii care au copilărit în sistemul de protecție a copilului”) este alături de Consiliul Tinerilor Instituționalizați Cluj în data de 5 decembrie 2017 pentru  Marșului Ingerilor - comemorarea copiilor care au decedat în sistemul românesc de protecție a copiilor.

Cu această ocazie invităm pe cei interesați la o dezbatere pe tema ”Problemelor actuale ale tinerilor instituționalizați și post instituționalizați” la ora 17.00 la sediul Facultății (B-dul 21 Decembrie 1989- intrarea de pe Str. Anghel Saligny, Nr. 128-130), în sala din spatele Amfiteatrului „T. Kulcsar”, etajul IV. Vor fi prezentate scurte alocațiuni despre aspecte legislative și date rezultate din culegerea unor istorii ale vieții tinerior instituționalizați și postinstituționalizați și vor fi formulate sugestii pentru reconsiderarea răspunsului instituțional față de copiii ocrotiți în sistemul de protecție a copiilor.

La ora 18.00 participanții se vor încolona pentru a comemora victimele copii ale sistemului instituțional și va avea loc marșul spre Piața Unirii, unde se vor aprinde candele. Conferinţa "Cercetare și cunoaștere sociologică aplicată în proiecte educaționale inițiate de ONG-uri" este susținută de Octavia Borș, Federația "Coaliția pentru Educație", urmată de o discuție la masa rotundă pe tema "Expertiza sociologică în ONG-uri cu profil social" cu participarea unor absolvenți ai facultății ce lucrează în acest domeniu.

Persoana de contact:  Eva Laszlo ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) şi Veronica Someșan ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ).

Afiş ...

 


 

Last Updated on Thursday, 07 December 2017 15:45