Home Ce veți putea deveni?
Admitere PDF Print E-mail

"Pentru a schimba lumea, mai întâi trebuie să o înţelegem."

În ce fel vă poate ajuta facultatea nostră?
Ce veţi putea deveni după absolvire?

 


Nicoleta Gole

Asistent social şi coordonator voluntari la PROTIN Cluj-Napoca
Consilier şcolar

Facultatea de Asistenţă Socială reprezintă pentru mine nu doar o şcoală de formare pentru profesia de asistent social, ci şi un program de dezvoltare personală. Profesia de asistent social face parte din categoria profesiilor care pot fi descrise prin „frumos, dar greu”, este o profesie care încă nu este cunoscută foarte bine la noi în ţară, dar pe care ceilalţi o identifică ca „ceva în legătură cu oamenii”.

Pe cei care încă nu ştiu dacă li se potriveşte profesia de asistent social îi rog să răspundă la întrebările: Îmi doresc să îi ajut pe ceilalţi pentru ei sau pentru mine?” Pot lucra chiar şi cu un om care nu îmi place şi care face tot posibilul ca lucrurile să meargă rău în viaţa lui? Sunt dispus să lucrez în ritmul: doi paşi înainte, unul înapoi? Mult succes!”

 


Carmela Herczeg

Coordonator program “Bursa Ideilor”
Fundaţia Hans Lindner, Satu Mare

La facultate am învăţat să abordez profesional cotidianul. Şi asta fac zi de zi. Folosesc sociologia în timp ce pregătesc un seminar antreprenorial, evaluez un proiect de afacere, stabilesc obiective pentru ediţia următoare a Bursei Ideilor, structurez conţinutul paginii web a programului, dar şi atunci când, în sinea mea, încerc să înţeleg reţeaua relaţiilor interpersonale dintre colegi sau să descopăr ascunzişurile culturii organizaţionale ale Fundaţiei la care lucrez.

 


Iulia Hossu

Cercetător ştiinţific,
Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale

În anul 2003, proaspăt absolvent de Filologie, începeam ca a doua facultate secţia de Antropologie a Facultăţii de Sociologie. Pentru mine lumea se traducea, la acea oră, în opoziţii precum Alb vs. Negru, Celest vs. Teluric, Frumos vs. Urât. Anii petrecuţi la Facultatea de Sociologie m-au învăţat însă ceva ce nu te poate învăţa niciun manual: în ciuda dorinţei mele acute de a împărţi viaţa în alb şi negru, în bine şi rău, există-n această viaţă o varietate enormă de nuanţe la fel de adevărate, reale, valabile, precum albul şi negrul... iar antropologia se situează adesea undeva printre aceste tonalităţi...

 


Florin Faje

Doctorand, Sociology and Social Anthropology
Central European University, Budapest

Ceea ce la început îmi părea o scurtă aventură intelectuală în necunoscutul sociologiei şi antropologiei a fost pentru mine şansa de a asuma noi perspective asupra lumii şi de a mă familiariza cu instrumente inedite pentru a o cunoaşte. Pentru asta ţin să mulţumesc Facultăţii de Sociologie din Cluj.

 


Alina-Sandra Cucu

Doctorand, Sociology and Social Anthropology
Central European University

Probabil că nu am realizat cu adevărat cât de mult a însemnat pregătirea mea la Cluj până în momentul în care am început doctoratul la Central European University. Am constatat că, departe de a mă plasa într-o poziţie de inferioritate faţă de colegii mei actuali, potsă fiu performantă chiar şi într-una dintre cele mai bune universităţi din Europa. Îmi dau seama acum că am făcut o alegere bună în urmă cu mai bine de cinci ani, când am decis să mă înscriu la această facultate. Am găsit la Cluj oameni deschişi la idei noi şi creative, de la care am învăţat că societatea în care trăiesc poate fi înţeleasă mai profund şi, mai ales, privită dintr-o perspectivă critică pe care, poate, numai sociologii o au.

 

 

 

 


Mihai-Bogdan Iovu

Doctorand, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
Universitatea “Babes-Bolyai” Cluj-Napoca

După absolvirea facultăţii, primul loc de muncă a fost la Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din România - filiala Vâlcea (ASCHFR). A urmat apoi mutarea cu serviciul la Cluj-Napoca, unde pentru un an am lucrat ca asistent social la Clinica de Psihiatrie II din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj. Din 2008, m-am dedicat exclusiv activităţii de cercetare, ţinând totodata seminarii cu studentii facultăţii.

 

 

 


Romana Chioreanu

Analist baze de date
Organizaţia World Vision, Cluj-Napoca

Cunoştinţele dobândite în cadrul Facultăţii de Asistenţă Socială m-au ajutat să înţeleg mai bine nevoile oamenilor şi să fiu mai aproape de ei, mi-a dat şansa de a cunoaşte persoane puternice, care au ştiut să depăşească momente dificile ale vieţii lor cu sprijinul necesar. Şi, nu în ultimul rând, facultatea a fost locul unde mi-am întâlnit jumătatea.
Last Updated on Friday, 04 July 2014 15:02