Programe de specializare Analiza Datelor Complexe

Home / Programe de specializare Analiza Datelor Complexe

Postuniversitar A: Explorarea și vizualizarea datelor complexe

Acoperă toți pașii tipici a unui ciclu întreg al lanțului de valoare al datelor, de la stabilirea obiectivelor de business, la explorare de date și  raportarea lor. Oferă competențe de gestiune a datelor pentru a putea integra recurențele și descoperirile la nivel de produs, caracteriza utilizatorii, și modelarea comportamentul lor.

Postuniversitar B: Analiza și modelarea datelor complexe

Acoperă toți pașii unei modelări a datelor pentru a extrage valoare din paternurile invizibile sau latente și descoperirea relațiilor multiple. Modelarea datelor poate fi realizată în trei tipuri de analize: prin descoperirea variațiilor simultane, prin explorarea predictorilor de comportament al clienților și al concurenților, și prin intermediul formelor euristice ce apar din seturi mari de date (legate de utilizatorii produselor, comportamente ale populației, relația cu diferite evenimente exogene piețelor).

Postuniversitar C: Modelare relațională a datelor

Acoperă pașii analizelor relaționale în care datele sunt localizate. Localizarea poate fi de mai multe feluri: poate fi geografică, poate fi în interiorul unei rețele specifice de oameni precum în rețelele de socializare, sau poate fi într-o rețea semantice în care înțelesurile apar din legătura lor cu alte înțelesuri în texte nestructurate. Modelarea datelor cu adresă necesită tehnici speciale de căutare a patternurilor latente pentru a putea extrage din ele valoare adaugată suplimentară.