„România se ridică în picioare pentru asistenţa socială”

Publicat in Noutăți

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR) a declanşat o amplă campanie naţională de promovare şi valorizare a profesiei de asistent social intitulată în mod metaforic „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială”. În fiecare judeţ al ţării se organizează evenimente la care participă asistenţi sociali, studenţi, oficialităţi, jurnalişti, societatea civilă, universitari, susţinători ai profesiei de asistent social.
Evenimentul marchează un moment de solidaritate profesională, de relansare a eforturilor de formare, promovare şi dezvoltare a profesiei. Se vor aborda subiecte privind reglementările legislative pentru organizarea şi funcţionarea serviciilor de asistenţă socială din sectorul public şi privat, nevoia de a dezvolta noi servicii sociale în comunitate, viitorul profesiei de asistent social, angajarea/contractarea asistenţilor sociali în serviciile publice locale rurale, dar şi alte aspecte de interes pentru comunitatea clujeană a asistenţilor sociali.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt:

    • Departamentul de Asistenţă Socială, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Babeş-Bolyai,
    • Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca,
    • Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală,
    • Asociaţia Studenţilor de la Asistenţă Socială (ASAS)
    • Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

La eveniment vor fi prezenţi atât preşedintele CNASR, Prof. univ. dr. Doru Buzducea – Decan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială (Universitatea din Bucureşti), cât şi vicepreşedinţii Cristian Roşu şi prof. univ.dr. Ioan Durnescu, precum şi secretarul executiv doamna Diana Cristea.

Locaţie:
Aula Magna, Universitatea Babeş-Bolyai, str. Kogălniceanu nr.1, Cluj-Napoca
19 aprilie, 2018, orele 16.00 – 18.00

Persoane de contact:
Adina Rebeleanu, conf. dr. FSAS, 0766-454052
Doru Buzducea, prof. dr., preşedinte CNASR, 0722-255761