Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Proiecție film: Amintiri de la margine. Lupta noastră pentru locuire

23/11/2022 | 6:30 pm - 8:00 pm

Studenți ai Facultății de Sociologie și Asistență Socială vă invită, împreună cu grupul de activism Căși Sociale ACUM, la proiecția filmului documentar „Amintiri de la margine. Lupta noastră pentru locuire
Filmul reconstituie istoria luptei pentru dreptate locativă din orașul Cluj, România pe baza materialelor filmate între 2010-2019 de către mai multe echipe și arhivate la Căși sociale ACUM!, fiind finalizat în aprilie 2020.
În contextul crizei economice curente ne exprimăm solidaritatea cu toate persoanele evacuate și în situații vulnerabile de locuire. Sperăm că o astfel de experiență colectivă va întări militantismul pentru locuințe adecvate, pentru demnitate și siguranță pentru toți.
În cadrul evenimentului va vorbi și Linda Zsiga, activistă pentru drepturile omului și dreptul la locuire. Colaboratoare a mișcării Căși Sociale Acum, militează pentru accesul oamenilor din Pata Rât la o locuință decentă. A contribuit la diverse proiecte sociale care s-au desfășurat în zona Pata Rât și a colaborat cu mai multe publicații și media.
Montaj: Ioana Bălănescu.
INTRARE LIBERĂ
CÂND? Miercuri, 23 noiembrie
UNDE? Strada Dostoievski numărul 38, în clădirea Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Sala 13

Detalii

Data:
23/11/2022
Timp:
6:30 pm - 8:00 pm
Eveniment Categories:
,

Loc de întâlnire

Clădirea Plugarilor
str. Dostoievski (Plugarilor), nr. 34-36, sala 7
Cluj-Napoca, Romania
Sit web:
socasis.ubbcluj.ro

Accessibility Toolbar