Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sunt pentru că suntem

16/03/2021

Úbuntu: Sunt pentru că suntem – consolidarea solidarităţii sociale şi a conexiunii globale.

Pe 16 martie 2021 sărbătorim împreună cu asistenţii sociali din întreaga lume Ziua Mondială a Asistenţei Sociale. Anul acesta, Ziua Mondială a Asistenţei Sociale 2021 scoate în evidenţă Úbuntu: Sunt pentru că suntem. Aceasta este prima temă a agendei globale 2020 – 2030 pentru asistenţa socială şi dezvoltare socială.

Úbuntu: “Sunt pentru că suntem” este un concept şi o filozofie care rezonează cu perspectiva asistenţei sociale a interconectării tuturor popoarelor şi a mediilor lor. Vorbeşte despre necesitatea solidarităţii globale şi, de asemenea, evidenţiază cunoştinţele şi înţelepciunea indigenă.

Silvana Martinez, preşedinte IFSW a comentat:

Tema provine din consultări extinse în cadrul IFSW şi nu numai. Într-un moment în care politica globală s-a retras în naţionalism, Úbuntu este un mesaj puternic cu privire la necesitatea solidarităţii la toate nivelurile: în cadrul comunităţilor, societăţilor şi la nivel global. Este un mesaj că toţi oamenii sunt interconectaţi şi că viitorul nostru depinde de recunoaşterea implicării tuturor oamenilor în construirea în comun a unui viitor durabil, echitabil şi just din punct de vedere social. IFSW invită toţi asistenţii sociali, organizaţiile partenere şi oamenii cărora le pasă de viitor să colaboreze. Împreună putem schimba lumea pentru această generaţie şi pentru generaţiile viitoare.”

Video: Asistent universitar asociat Oana Filip, departamentul de Asistență Socială al Centrului Universitar Reșița, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale

Detalii

Data:
16/03/2021
Eveniment Category: