DiscoverEU utazás

Posted in Hirdetések

 

A DiscoverEU európai uniós kezdeményezés, amely lehetőséget teremt a 18 éves fiataloknak, hogy felfedezzék Európát. A kiválasztott jelentkezők – elsősorban vasúton utazva –felfedezhetik Európa vadregényes tájait, nyüzsgő városait és csendes falvait (a távoli területeken vagy szigeteken élő fiatalok kivételesen más közlekedési eszközt is igénybe vehetnek). Az utazás arra is kiváló alkalom, hogy a fiatalok hasonló gondolkodású utazókkal találkozzanak, önállóbbá, magabiztosabbá váljanak, és jobban magukénak érezzék Európát. A kezdeményezésre évente kétszer lehet jelentkezni. A kiválasztott fiatalok utazási igazolványt fognak kapni.

A DiscoverEU kezdeményezésben kizárólag azok a fiatalok vehetnek részt, akik 2019. december 31-én 18 évesek. Vagyis azok jogosultak részt venni a kezdeményezésben, akik 2001. január 1. és 2001. december 31. között születtek (e két dátumot is beleértve). Jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet.

A jelentkezési időszak 2019. november 7. (csütörtök), közép-európai idő szerint déli 12 órától 2019. november 28. (csütörtök), közép-európai idő szerint déli 12 óráig tart.

 

További információk …