In memoriam Cristina Șoavă

Publicat în Noutăți
Colectivul Facultății de Sociologie și Asistență Socială își ia rămas bun, cu profund regret, de la tânăra noastră studentă din anul 3, Cristina Șoavă, care a plecat dintre noi în mod neașteptat. Un spațiu comemorativ va fi amenajat în sediul facultății, la etajul 2, unde cadrele didactice și studenții vor putea să exprime în scris căteva cuvinte adresate celei care a fost studenta sau colega noastră.
Este regretabil când ne părăsesc cei cunoscuți, este amar și greu de acceptat atunci când cei care o fac abia au împlinit 22 de ani. Gândurile colectivului facultatii, în aceste momente de adâncă tristețe, se îndreaptă spre familia, colegii și prietenii ei!

Un ultim omagiu din partea studenților Facultății de Sociologie și Asistență Socială, UBB pentru Cristina Șoavă
 
În urma tragediei din data de 16 mai 2023, profesorii, colegii și întregul personal al Facultății de Sociologie și Asistență Socială dorește să-și ia rămas bun de la tot ceea ce a însemnat studenta Cristina Șoavă, trecută acum în lumea celor drepți.
Câteva cuvinte despre Cristina…
Șoavă Cristina, a fost un suflet blând, sensibil, care lăsa mereu zâmbete în urma ei, molipsindu-te cu energia sa plăcută pe care o emana. Deținea această abilitate de a liniști cu vorbele sale, pe care le avea mereu pregătite să-ți lumineze ziua și să-ți aducă speranță. A ales specializarea de asistență socială deoarece era dedicată în a ajuta oamenii, avea o iubire imensă față de copii. O făceau să vadă sensul vieții…iubire necondiționată, dincolo de aparențe. Un om care a iubit mult viața și care a știut să jongleze mereu cu provocările pe care valurile tinereții le aducea, transformându-le în unelte ale fericirii, dându-le și celor care aveau nevoie puțin din bunătatea sa. Tânără studentă de la specializarea de asistență socială, lasă astăzi în urma sa un râu de lacrimi și multe întrebări fără răspuns. Acolo sus, printre îngeri, să veghezi asupra familiei tale, asupra prietenilor și oamenilor care au în continuare nevoie de bunătatea pe care tu ai avut-o mereu.
„Suflet blând, cald, cu o voce atât de blândă, o fată cu o inteligență aparte. Nu ezita niciodată să-ți sară în ajutor…”
„Un om atât de minunat, sensibil, cu credință în Dumnezeu, care ai plecat prea repede și care ai lăsat în sufletul nostru un tablou al tristeții, pe care în alte dăți tu îl pictai cu bunătatea, cu zâmbetele și cu vorbele tale liniștitoare…(…). De asta ai ales asistența socială, din dorința ta nemărginită de a ajuta.
Golul lăsat de tragedia în care ai fost implicată este singurul rău în care nu mai putem vedea binele pe care tu ne ajutai mereu să-l vedem.”
 
Studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială-UBB, transmit sincere condoleanțe familiei, prietenilor și tuturor celor care au cunoscut-o.
 
„Ceea ce este minunat nu moare niciodată, ci trece într-o altă dragoste, praf de stele sau spumă de mare, floare sau aer înaripat.”
– Thomas Bailey Aldrich –
Drum lin printre stele, Cristina!