INFO COVID-19

Mesaj către studenţi

 

Cursuri on-line la FSAS

Decanatul Facultății de Sociologie și Asistență Socială aduce aminte studenților că suspendarea activităților didactice față-în-față pentru perioada 11-31 martie a fost făcută tocmai pentru a preveni răspândirea Coronavirusului, astfel încât Facultatea apelează la înțelegerea studenților că este necesar să folosim în această perioadă mijloacele electronice de comunicare.

În același timp atragem atenția că activitățile didactice nu sunt întrerupte, și că procesul didactic s-a mutat on-line. Acest lucru înseamnă că obligațiile studenților rămân in vigoare:

  • participarea la actul didactic și realizarea sarcinilor pentru fiecare materie din contractul de studiu.
  • orarul rămâne cel stabilit la începutul semestrului, dar cu posibilitatea de a fi modificat conform înțelegerilor între studenți și cadre didactice.

Este de la sine înțeles că înlocuirea întâlnirilor față-în-față cu activitate on-line va putea duce la modificarea cerințelor ce apar în fișa disciplinei.

Organizarea propriu-zisă a cursurilor on-line rămâne la latitudinea cadrelor didactice, acestea vor comunica studenților (direct sau prin reprezentanții de an) noua organizare a cursurilor și seminariilor și aplicațiile folosite (platforme de webinarii, de videoconferințe, de învățare la distanță, mail sau combinații între acestea). Activitățile on-line sunt înregistrate şi accesarea lor înseamnă implicit că studenții au luat la cunoștință acest lucru. Înregistrările vor fi folosite doar de către UBB în scop academic şi administrativ. Universitatea este o instituție abilitată să culeagă și să proceseze date cu caracter personal, respectând legislația in vigoare.

Este posibil ca fiecare cadru didactic să folosească alte soluții, de aceea știm că începutul activităților va fi mai dificil. Nu ne așteptăm ca toate lucrurile să meargă perfect din prima zi; este un teritoriu nou atât pentru cadre didactice cât și pentru studenți. Toate aceste servicii de webinar/chat video sunt dependente de viteza de internet a participanților, în special a profesorului.

Sperăm că soluțiile inovative ce vor fi aplicate în această perioadă vor fi la înălțimea standardelor ridicate ale Universității Babeș-Bolyai și că vor veni să îmbogățească experiența și abilitățile cadrelor didactice și ale studenților și că vor constitui un atu și pentru perioada ulterioară crizei.

 

Decanatul Facultății de Sociologie și Asistență Socială

 

Mesajul Rectorului UBB

Decizii adoptate la nivelul UBB

Decizii adoptate la nivel național

Comunitatea UBB