Fii mereu la curent cu informațiile despre programul ERASMUS+ de la facultatea noastră urmărind cu regularitate noutățile și anunțurile de pe această pagină web!

Aceasta este o pagină dedicată exlusiv mobilităților ERASMUS+ pentru studenți, cadre didactice și personal ne-didactic de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Facultatea noastră organizează în fiecare an selecții pentru mobilități ERASMUS+ adresate studenților și angajaților.

Până în prezent au fost semnate mai mult de 60 de acorduri inter-instituționale cu universități din 21 de țări diferite. Numărul total de locuri disponibile prin acordurile semnate depășește 130, pentru ambele semestre și pentru toate cele trei niveluri de studiu, licență, master, respectiv doctorat.

Acestă pagină vă oferă informații despre toate tipurile de mobilități adresate studenților, cadrelor didactice și personalului dedidactic. De asemenea, tot aici puteți găsi lista universităților partenere în programul ERASMUS+


Noutăți

Despre mobilitățile ERASMUS+
Mobilități de studiu pentru studențiMobilități de practică pentru studențiStudenți Erasmus+ - incomingMobilități Erasmus+ de scurtă duratăPrograme blended intesive ErasmusMobilități de predare și instruireUniversități Partenere
Dacă ești student sau studentă la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și dorești să aplici pentru o bursă Erasmus+ îți oferim aici informațiile pe care trebuie le cunoști încă de la început.
Ce trebuie să știu dacă doresc o mobilitate de studiu?

1. Pe parcursul șederii în străinătate vei beneficia de o bursă lunară care te va ajuta să acoperi o parte din cheltuielile tale de zi cu zi.
2. În cazul în care beneficiezi deja de o bursă de la universitatea noastră, aceasta se va cumula cu bursa ta ERASMUS.
3. Într-un ciclu universitar, perioada minimă a unei mobilități de studiu este de 3 luni.
4. Mobilitățile de studiu ERASMUS+ sunt disponibile pentru toate cele trei niveluri de studiu, licență, master, respectiv doctorat.
5. Selecția studeților se realizează de două ori într-un an universitar. De obicei, în perioada luna octombrie are loc prima sesiunea de selecție (pentru nivel licență), iar în luna martie are loc cea de a doua selecție (pentru toate nivelurile de studiu). Selecția presupune întocmirea unui dosar de înscriere și particparea la un interviu. Detalii despre acestea vrei afla în anunțurile publicate pe site înainte de organizarea selecției.
6. Materiile pe care le vei urma la universitatea gazdă trebuie echivalate cu materiile din planul de studiu. De aceea este necesar să alegi cursuri asemănătoare cu cele de acasă.
7. În majoritatea universităților există asociații de studenți dedicate exclusiv celor care aleg o mobilitate ERASMUS+ și care organizează activități culturale, educaționale și de timp liber.

Poți învăța mai multe despre ce este o mobilitate de studiu ERASMUS+ și despre care sunt pașii pentru înscriere pe pagina web a Centrului de Cooperări Internaționale UBB, secțiunea ERASMUS+ outgoing students.
Ce trebuie să știu dacă doresc o mobilitate de practică?
1. Pe parcursul șederii în străinătate vei beneficia de o bursă lunară care te va ajuta să acoperi o parte din cheltuielile tale de zi cu zi.
2. În cazul în care beneficiezi deja de o bursă de la universitatea noastră, aceasta se va cumula cu bursa ta ERASMUS.
3. Într-un ciclu universitar, perioada minimă a unei mobilități de practică este de 2 luni.
4. Mobilitățile de practică ERASMUS+ sunt disponibile pentru toate cele trei niveluri de studiu, licență, master, respectiv doctorat.
5. Selecția studeților pentru mobilități de practică la nivel de facultate se realizează de obicei odată cu selecția pentru mobilități de studiu.Selecția presupune întocmirea unui dosar de înscriere și particparea la un interviu. Detalii despre acestea vrei afla în anunțurile publicate pe site înainte de organizarea selecției.
6. Pe parcursul anului universitar pot exista și selecții organizate direct de către Centrul de Cooperări Internaționale (CCI) din Universitatea Babes-Bolyai. Din acest motiv este recomandată verificarea regulată a anunțurilor postate pe pagina web a facultății noastre dar și pe pagina web a CCI.
7. Pentru mobilitățile de practică nu există discipline care trebuie echivalate. De aceea se recomandă ca perioada desfășurării mobilității să fie diferită de perioada în care se desfășoară cursurile.
8. Mobilitățile de practică se pot desfășura în cadrul universităților partenere care oferă această posibilitatea la în cadrul unor organizații private (ONG-uri, firme etc.) cu care se pot încheia acorduri noi.
Poți învăța mai multe despre ce este o mobilitate de studiu ERASMUS+ și despre care sunt pașii pentru înscriere pe pagina web a Centrului de Cooperări Internaționale UBB, secțiunea „Outgoing students placement”.
Cursuri

Verifică lista disciplinelor pentru studenții ERASMUS+ (click aici)

Date limită

 • Nominalizări pentru semestrul I sau pentru anaul academic –
 • Nominalizări pentru semestrul II –
 • Aplicare pentru semestrul I sau pentru anaul academic –
 • Aplicare pentru semestrul II –

Get a buddy
Persoane de contact

 • lect. dr. Ionuț Foldes –  Coordonator departamental Erasmus, ionut.foldes@ubbcluj.ro
 • Ilona Drancă – Erasmus Incoming Officer

Informații generale

Pentru informații despre mobilitățile ERASMUS vizitează pagina Centrului de Cooperări Internaționale, secțiunea „incoming students”.
Pagină în curs de actualizare
Pagină în curs de actualizare
Mobilitățile cadrelor didactice pentru misiuni de predare în instituții de învățământ superior au următoarele obiective:

 • să permită studenților care nu pot să participe într-un plan de mobilități să beneficieze de cunoştinţele şi expertiza unor cadre didactice universitare din alte țări europene;
 • să promoveze schimbul de expertiză şi experiența în ceea ce privește metodologia de predare;
 • să încurajeze universitățile să își extindă şi să își îmbogățească conținutul cursurilor pe care le oferă.

Formarea cadrelor didactice şi a personalului nedidactic în instituţii de învăţământ superior şi întreprinderi se referă la:

 • Mobilitatea cadrelor didactice dintr-o instituție de învățământ superior către o întreprindere (Activitățile pot varia foarte mult, de la seminarii, ateliere, până la perioade de formare practică.)
 • Mobilitatea personalului administrativ şi nedidactic din instituţii de învăţământ superior către o instituție de învățământ superior parteneră.
 • Mobilitatea personalului didactic dintr-o instituţie de învăţământ superior către o instituţie parteneră în scopul perfecţionării academice.

Mobilitatea se realizează pe baza acordurilor inter-instituţionale existente. Condiţia esenţială pentru acordarea oricărui grant o reprezintă respectarea unui plan de lucru convenit de către ambii parteneri, instituţia de origine şi instituţia/întreprinderea gazdă.

Informații suplimentare

Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați pagina web a Centrului de Cooperări Internaționale, secțiunile Outgoing Teaching Staff sau Outgoing Administrative Staf.

Dacă ești student sau studentă la facultatea noastră și te interesează o mobilitate ERASMUS+, consultă listele de mai jos pentru a afla care sunt universitățile partenere.
<<>> Această pagină este în curs de actualizare. Dacă ai întrebari legate de universitățle partenere, te rugăm contactează coordonatorul Erasmus. <<>>

ŞTIINŢE SOCIALE
Se adresează studenților de la Antropologie, Asistență Socială, Sociologie și Resurse Umane.

SOCIOLOGIE
Se adresează studenților de la Antropologie, Sociologie și Resurse Umane.

ASISTENȚĂ SOCIALĂ
Se adresează studenților de la Asistență Socială.

Contact
Ionuț Foldes, coordonator departamental Erasmus+
ionut.foldes@ubbcluj.ro
Anca Chis, referent de specialitate
anca.chis@ubbcluj.ro

Meeting and sharing memories with people while studying at the Faculty of Sociology and Social Work UBB will be something to remember!

Sara Parnet, Université Lumière Lyon, Erasmus incoming student 2021/2022

Everything is nice in Cluj. Erasmus is an experience that all students should try, because the only negative thing it has is that it ends.

Cristina Negrut, Universita Degli Studi Gabriele D’Annunzio di Chieti- Pescara, Erasmus incoming student 2021/2022