Lansări de cărţi

Katherine Verdery, Viața mea ca spioană (2018, București: Ed.Vremea), 20 iunie 2018, ora 10, clădirea Sociologica

Cartea explorează, prin prisma arhivelor securității Republicii Socialiste România, modul în care antropologul american venit să studieze societatea românească în anii 1970-80 a fost „studiat” la rândul ei de organele unui stat represiv.

Norbert Petrovici, Zona urbană. O economie politică a socialismului românesc, 20 aprilie 2018, ora 14:00, Sala Club a Colegiului Academic

“Prin descrierea socialismului atât ca imaginea răsturnată a capitalismului, cât și ca imaginea răsturnată a post-socialismului, Europa Centrală și de Est a ajuns să fie reprezentată ca un loc cu procese sociale aparent diferite calitativ de restul lumii. Aceste narațiuni au fost co-produse de intelectuali occidentali și estici, însă nu sunt excepționale, din contră aceste forme de insulizare pot fi regăsite și în relație cu alte regiuni periferiale. Cartea își propune o reevaluare a conceptelor centrale care definesc regiunea Central și Est Europeană în perioada socialismului real existent. Pornește de la cazul României, mai precis al orașului Cluj și reconstruiește conceptele sociologice centrale legate de socialism.”