Oportunitate de practică pentru studenți

Publicat în Anunțuri

Spațiul Reactor de creație și experiment, în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, propune studenților interesați implicarea în cadrul programului multianual „Perspective”, care are ca scop sondarea temei viitorului din mai multe unghiuri. Acest program se va desfășura în 2022 și va include două noi producții de teatru, ateliere de dezbatere critică, un atelier de storytelling, un laborator de creație audio, precum și un focus tematic.

În ceea ce privește participarea studenților, aceștia vor fi implicați în prima parte a programului  care conține următoarele activități:

  • Discuția online cu autorul croat Srecko Horvat (21 decembrie 2021, de la ora 17:00) – un link de zoom va fi transmis tuturor celor interesați
  • Perioada de cercetare pentru prima producție de teatru, în regia lui Petro Ionescu, care are ca temă iubirea – un studiu privind perspectivele politice și personale asupra ideii de iubire (ianuarie-februarie 2022). În această etapă, studenții vor aduna și analiza, alături de echipa artistică, diferite materiale. De asemenea, vor realiza interviuri cu diferite persoane, abordând tema din diverse unghiuri. Studenții vor fi invitați la repetiții și să observe îndeaproape cum materialele documentate se transformă în conținut artistic.
  • Atelierul de gândire critică Framework coordonat de regizorul Raul Coldea. Atelierul va conține o serie de întâlniri și dezbateri pe diferite teme și va fi structurat flexibil și participativ. Va avea loc în februarie-martie 2022, având în centru premiera spectacolului produs în program. Vor avea loc dezbateri legate de spectacol și de alte produse artistice, propuse de mediator și de participanți.
  • Prin participarea la program, studenții își pot realiza stagiul de practică.

Cei care vor să participe la acest proiect sunt rugați ca până pe data de 22 decembrie să trimită un email la adresa rezervari.reactor@gmail.com și  sorin.gog@ubbcluj.ro. Mail-ul trebuie să conțină o descriere a intereselor lor și o motivație legată de lucrul la Reactor în cadrul acestui proiect.