Facultate
Caută
Close this search box.

Poate fi teatrul (a)politic?

Teatrul, asemenea tuturor produselor artistice, pornește de la o premiză de reprezentare a realității. Teatrul politic dorește să aducă la lumină subiecte mai puțin comune, oameni marginalizați și evenimente incomode. În ultimii ani mai multe voci independente își asumă producția de teatru politic pe teme sociale, cu documentare sociologică în spate.

Concentrându-ne asupra nișei sus-menționate, această discuție plănuiește să cartografieze măsura – și modurile – în care teatrul poate fi folosit ca instrument politic. Alături de invitatele noastre, vom discuta despre procesul de documentare aferent spectacolelor de teatru politic. Dorim să înțelegem de ce și în ce fel se construiește un mesaj politic asumat, dar și despre miza acestui demers, despre publicul căruia i se adresează cum și cui îi sunt respectivele mesaje transmise. Pornind de la aceste întrebări, vom încerca să subliniem rolul pe care îl joacă teatrul politic pe scena ideilor și dezbaterilor politice.

Luni, 25 martie

Ora 19:00

Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse 59-61

Invitate:
Nicoleta Esinencu, regizoare și dramaturgă
Emma Pedestru, teatrolog, doctorandă a Facultății de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai
Petro Ionescu, dramaturgă

Acest eveniment este organizat de podcastul Contrasens, un podcast produs de studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai. Contrasens își propune să aducă cercetări din științele sociale în spațiul public. Ne puteți asculta pe soundcloud, youtube, itunes și alte aplicații de podcasting.

Distribuie

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială