Facultate
Caută
Close this search box.
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Arta observației – Expoziție de ilustrații editoriale inspirate din antropologia socială

iunie 18 @ 5:00 pm - iunie 30 @ 5:00 pm

Vă invităm într-o călătorie vizuală impresionantă inspirată de cercetări din domeniul antropologiei sociale. 115 ilustrații editoriale aduc la viață narațiuni complexe și subtilități culturale surprinse de 81 de cercetători/oare și 55 de artiste/ști.
Dacă antropologii sunt maeștri ai artei observației, cum arată arta inspirată de observațiile lor? Expoziția construiește o punte între mediul academic și artă și pune în lumină puterea transformatoare a celor două domenii, dar și a colaborării interdisciplinare.
Fiecare ilustrație expusă este însoțită de o scurtă descriere a articolului din care este inspirată și de un cod QR care trimite la pagina pe care materialul poate fi citit sau ascultat sub formă de podcast. În spatele fiecărui articol este, de cele mai multe ori, o muncă de cercetare etnografică întinsă pe mai mulți ani. Într-un fel, s-ar putea spune că la baza acestei expoziții se află un volum cumulat de muncă de sute de ani – un demers atipic, într-o lume dominată tot mai mult de viteză și de rezultate rapide.
«Arta observației» ne dezvăluie diversitatea și profunzimea experienței umane în toată complexitatea ei și stimulează conversații despre practici sociale și norme culturale. Vă așteptăm să descoperiți cum antropologia poate juca un rol semnificativ în dezvoltarea unei înțelegeri mai profunde a sinelui și a lumii înconjurătoare, oferindu-ne instrumente pentru reflecție și conectare umană.
Prin această expoziție Antropedia marchează un eveniment important pentru platforma de texte și podcasturi de antropologie Sfertul Academic – publicarea primelor 100 de articole – și în același timp celebrează apariția proiectului AnthroArt, care duce acest concept mai departe, către un public internațional.
Gazda expoziției la Cluj este Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale (ISPMN), în cadrul proiectului Seria de Seminarii DICE-ROMA, proiect coordonat de Stefánia Toma (cercetătoare ISPMN). László Fosztó și Remus Anghel (cercetători ISPMN) au expuse lucrările în cadrul expoziției AnthroArt (Antropedia).
Expoziția poate fi vizitată la Turnul Croitorilor, în perioada 17-30 iunie 2024. Institutul pregătește o serie de alte evenimente, ce se desfășoară pe perioada expoziției, în colaborare cu Institutul Cultural Francez și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității Babeș-Bolyai.
⟢⟢⟢⟢⟢⟢⟢⟢⟢⟢⟢⟢⟢⟢⟢⟢
🇷🇴 ”Arta observației” și ”Sfertul Academic” sunt proiecte co-finanțate de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Proiectele nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite.
🇪🇺 ”AnthroArt” este un proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Detalii

Începe:
iunie 18 @ 5:00 pm
Se termină:
iunie 30 @ 5:00 pm
Categorie Eveniment:

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială