Facultate
Caută
Close this search box.
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Alumni Days 2024

mai 15 @ 10:00 am - mai 16 @ 12:00 am

Cu ocazia Alumni Days 2024, organizăm în cadrul facultății o serie de evenimente dedicate comunității Alumni FSAS, prilej de revedere, reconectare, de împărtășire a experiențelor din anii studenției și de destindere împreună cu studenții actuali.

 

15 mai 2024, ora 10:00, sala 317

Întâlnire cu Adelina Cicotișan

Adelina este absolventă a specializării Asistență Socială, promoția 2013 și a Masterului European în Drepturile Copilului (promoția 2015).

În prezent, Adelina, este asistent social, cu treapta de competență Asistent Social Principal, în baza certificării CNASR, cu o vechime în domeniu de 10 ani.

A activat în domeniul asistenței sociale, în proiecte europene și locale, cu diferite categorii de beneficiari, dintre care: vârstnici cu venituri reduse din satele județului Cluj, adolescenți de clasa a 12-a din școli, copii cu dizabilități din școlile speciale, tineri cu Sindromul Down, copii defavorizați la un centru de tip after school, copii si adulți cu dizabilități din cadrul unui Centru de Zi, vârstnici din Centru de Zi si îngrijire la domiciliu.

Adelina este și interpret mimico-gestual în cadrul postului de televiziune TVR Cluj, emisiunea „Fără prejudecăţi”.

Adelina ne va povesti despre parcursul ei academic și profesional, motivația de a lucra în domeniul asistenței sociale și de a transmite informații persoanelor cu nevoi speciale, în limbajul mimico-gestual în cadrul postului de televiziune TVR Cluj, emisiunea „Fără prejudecăţi”.

 

 

15 mai 2024, ora 13:15, sala 317

Întâlnire cu Lucian Butnaru

Lucian este absolvent de Asistență Socială și a masteratului de Economie Socială din cadrul FSAS. Lucian este un antreprenor cu deficiențe de vedere. El este proprietarul COFEELS din Cluj-Napoca, prima cafenea socială din Transilvania, unde 4 din 6 angajați sunt persoane cu dizabilități.

Lucian ne spune că oamenii acceptă relativ ușor ideea că e bine ca o persoană cu dizabilități să lucreze; problema e că au preconcepții greu de destabilizat privind lucrurile pe care aceștia ar putea să le facă. Ori pentru el, măsura succesului nu a fost să împlinească așteptările altora sau să atingă jaloane pe un drum tradițional; măsura succesului a fost mai degrabă să se afirme într-un domeniu nou, unde poate să demonstreze că persoanele cu dizabilități sunt resurse valoroase, nu doar subiectul unor politici sociale.

Era student la masterul de economie socială când a descoperit cafeaua de specialitate, totuși probabil că relația lui cu aceasta ar fi rămas doar la stadiul de admirație dacă nu ar fi fost greutatea de a-și găsi un loc de muncă.

A început să viseze la o cafenea în care să angajeze persoane cu dizabilități, ca altora să le fie un pic mai ușor decât i-a fost lui; întâi de toate însă trebuia să lucreze la rândul lui.

S-a îndrăgostit atât de tare de domeniul acesta încât le propunea proprietarilor să lucreze gratis, doar să poată câștiga experiență.

A scris un plan de afaceri pentru o finanțare europeană de 100 de mii de euro, iar în 2021 a deschis Cofeels: prima cafenea socială din Transilvania, dar şi prima care angaja mai multe persoane cu dizabilități, printre care și un barista cu sindrom Down.

Au fost câteva lucruri care nu au mers cum s-a așteptat: costurile au fost mai mari, formarea echipei a durat mai mult, procesul de învățare s-a lăsat – strict metaforic – cu mai multe cucuie decât s-ar fi gândit.

Lucian Butnaru | LinkedIn

 

16 mai 2024, ora 10:30, sala 217

Întâlnire cu Adela Fofiu

În prezent Adela, ocupă poziția de Core Humanitarian Standards Project Manager în cadrul Mercy Corps Global.

Adela este autoarea componentei de inovare socială din cadrul candidaturii orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitala Culturală Europeană. Are 12 ani de activitate didactică și de cercetare în cadrul UBB la FSAS și FSPAC și 20 ani de carieră ca sociolog în variate sectoare de activitate: științe sociale și umane, cercetare și dezvoltare în inteligența artificială în IT, societate civilă etc.

Adela a fost desemnată și Alumnul Facultății de Sociologie și Asistență Socială pentru Gala Alumni 2024 UBB.

Vă așteptăm cu drag la acest eveniment în care Adela vă va povesti despre parcursul ei academic și profesional.

 

 Adela Fofiu, Ph.D. | LinkedIn

Detalii

Începe:
mai 15 @ 10:00 am
Se termină:
mai 16 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială