Facilitator: Veronica Mateescu, lector univ. dr. FSAS, psihoterapeută
Co-facilitator: Codruța Colceriu, studentă FSAS și Psihologie, formare și experiență în educație non-formală, Quality Education
Data: marți, 9 aprilie 2024, ora 18,00, sala 214, clădirea FSAS, Mărăști
”Procrastinez!”, ”Sunt o procrastinatoare/un procrastinator!”. Afirmații pe care le auzim tot mai des de la alții sau de la noi despre și către noi înșine. Ele sunt însoțite de îngrijorare, de neputință, uneori de resemnare și acceptare, alteori de mândrie.
Procrastinarea este un comportament comun, care are cauze multiple și influențează modul în care iei decizii. Lipsa motivației, perfecționismul, supraîncărcarea, dificultățile de autoreglare emoțională, managementul defectuos al timpului, anxietatea crescută, frustrarea, nevoia de libertate, rezistența față de schimbare, rezistența față de autoritatea prost exercitată sunt printre cauzele procrastinării. Mai sunt și altele?
Cum mă încurcă procrastinarea în luarea deciziilor? Un răspuns: amânarea și reducerea calității deciziilor. Mai ai un alt răspuns?
Cum mă ajută procrastinarea în luarea deciziilor? Un răspuns: evitarea deciziilor impulsive și îmbunătățirea deciziei finale. Mai ai un alt răspuns?
Cum putem echilibra procrastinarea și luarea deciziilor? Haideți să aflăm împreună!