Număr de credite: 5
Cod: ALR4400
Predare: curs 2h, seminar 2h
Limba de predare: Română
Tip: curs opțional, semestrul 1, licență, Antropologie, Sociologie
Curs: 1 Introducere, aspecte administrative
2. Diversitatea rolurilor din HR-ul contemporan
3. Transformări ale profesiei de HR-ist de-a lungul timpului, dimensiunea strategică și etică a profesiei 4. Recrutarea și selecția – practici și provocări actuale: brandul de angajator, marketingul online 5. HR BP 6. HR Admin – un rol crucial 7. Employee lifetime journey: procesul de inducție, offboarding-ul 8. Career development și , tranzițiile de carieră în aceeași organizație, coaching Learning and development 9. Diversitate și incluziune 10. Compensații și beneficii 11. Engagement, echilibru viață muncă, cultură organizațională 12. Indicii de HR 13. Abilități, competențe și formare pentru profesioniștii în HR
Bibliografie obligatorie:
Fecioru, Brândușa, 2021. Introducere in managementul resurselor umane, editura Tritonic: București
Dundon, Tony, and Adrian Wilkinson, eds. Case Studies in Work, Employment and Human Resource Management. Edward Elgar Publishing, 2020 (capitole selectate)
Bratton, John. Work and organizational behaviour. Red Globe Press, 2020 (capitole selectate)
Bibliografie opţională:
Lista completă va fi disponibilă pe canalul Teams în secțiunea „Bibliografie opțională invitați curs”, respectiv în „Descriere seminare IMRU 2023-2024”
Curs:
10% - 10 prezențe la curs
40% - Examen tip grilă în sesiune
Seminar:
10% (fiecare prezență 0.1%) - 10 prezențe la seminar
40% (4*10%) - Fiecărui modul de seminar îi corespunde o probă de 10% - realizarea de sarcini în timpul întâlnirilor sau încărcarea unor teme pe Assignments în Teams
Pentru opțional (5 credite): se păstrează modalitatea de evaluare. Diferența constă în modul de calcul al notei finale: La examenul scris se pornește cu 2 puncte din oficiu iar la seminar se poate obține punctajul maxim prin realizarea a doar 3 din cele 4 probele. Aceste diferențe reflectă cele 25 de ore (aferente unui credit) pe care studenții de la opțional le vor petrece mai puțin pregătindu-se pentru această materie.
Obiectivul general al disciplinei: Familiarizarea studenților cu principalele activități asociate ariei profesionale a resurselor umane, cu principalele provocări contemporane și metode actuale de abordare a acestora.
Obiectivele specifice: Familiarizarea studenților cu diversitatea perspectivelor practicienilor din domeniu prin expunerea acestora la mai mulți invitați.
Dobândirea de către studenți a unei viziuni ample despre diversitatea activităților asociate domeniului resurselor umane
Înțelegerea de către studenți a rolului strategic jucat de MRU în buna funcționare a organizațiilor
Familiarizarea studenților cu repertoriul de abilități și cunoștințe pe care se bazează îndeplinirea cu succes a sarcinilor din domeniu și a felului în care le vor dobândi odată cu parcurgerea planului de învățământ (learning journey)
Familiarizarea studenților cu caracteristicile contemporane ale pieței muncii și cu provocările pe care le constituie acestea pentru profesia aleasă.
Acest curs se studiază în următoarele programe:
B-dul 21 Dec. 1989 Nr. 128, Cluj-Napoca 400604
+ 40-264-42.46.74
+ 40-264-41.99.58
+ 40-264-42.46.74