Facultate
Caută
Close this search box.

Managementul resurselor umane și sociologia organizațiilor (în limba maghiară)

Acest program de master oferă posibilitatea de aprofundare a cunoștințelor pentru cei care doresc să se specializeze în managementul resurselor umane. Formarea aprofundează cunoștințele legate managementul resurselor umane și a forței de muncă, analiza și managementul organizațiilor. Se concentrează pe dezvoltarea competențelor în domeniu și aplicabilitatea cunoștințelor de specialitate. Formarea se concentrează pe sistemele și procesele resurselor umane, precum și pe managementul strategic al resurselor umane. În plus, ajută la aprofundarea teoretică și metodologică a cunoștințelor și abilităților de cercetare științifică dobândite anterior. În cadrul formării, oferim posibilitatea de a alege discipline opționale din celelalte programe de master ale universității, inclusiv programul de master în sănătate mentală, care constituie cunoștințe suplimentare utile pentru managementul resurselor umane a sănătății mentale la locul de muncă, a relațiilor de muncă și a condițiilor de muncă. Înscrierea la program  nu este condiționată de vreo calificare de specialitate, dar pentru finalizarea cu succes sunt utile cunoștințele de bază în domeniile economiei, geografiei și turismului, psihologia muncii, știința comunicării, administrația publică și societate.

Obiective

Scopul nostru este de a pregăti experți în managementul resurselor umane care sunt familiarizați cu organizarea la nivel de sistem și procesele resurselor umane și care au, de asemenea, abordarea interdisciplinară necesară dezvoltării organizaționale.

Competențe dobândite

Competenţe profesionale:
  • cunoaşterea aprofundată a conceptelor, teoriilor şi metodologiilor proprii managementului resurselor umane;
  • proiectarea şi realizarea unor cercetări în domeniul resurselor umane;
  • organizarea programelor şi stagiilor de formare şi orientare în carieră;
  • managementul relaţiilor de muncă şi al conflictelor în organizaţii;
  • organizarea proceselor de recrutare și selecție a personalului în organizaţii;
  • realizarea unor strategii de comunicare organizaţională pentru îmbunătăţirea relaţiilor de muncă;
  • utilizarea competentă a procedurilor şi soft-urile specifice sistemelor de informaţii bazate pe indicatori sociali privind organizațiile și relațiile de muncă.
Competenţe transversale:
  • valorificarea cunoştinţelor şi metodelor învăţate în contexte şi activităţi sociale diverse;
  • comunicarea scrisă şi orală în scop profesional într-o limbă de circulaţie internaţională şi deprinderea de a lucra eficient în contexte culturale diferite;
  • utilizarea competentă a calculatorului şi a noilor tehnologii în activităţile profesionale specifice domeniului precum şi pentru activităţi de comunicare profesională;
  • munca eficientă în echipe transdisciplinare pe diverse paliere ierarhice la nivel intra- şi interorganizaţional.

Discipline studiate

Discipline obligatorii

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

Discipline obligatorii de practică

No items found.

Discipline opționale

No items found.

Cariere posibile


Navigare rapidă

Ce spun alumni

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială