Faculty
Search
Close this search box.

Podcast #2

“Contrasens” is a podcast which explores current themes in the field of the social sciences. The project aims to bring to the forefront and make as accessible as possible research conducted by sociologists, anthropologists and other specialists from related fields. The hosts and producers are former students of the Faculty of Sociology and Social Work.

Team

A team of six members, all involved in documenting, organizing and hosting the podcast shows. Everyone brings their own energy, interests and knowledge to the project.

Maria Martelli
scrie și face cercetare mixând teorii queer-feministe și antispeciiste. A absolvit masteratul de Cercetare Sociologică Avansată al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai, cu o teză critică la antropocentrismul din strategiile de educație pentru dezvoltare durabilă. Este editoare la Student Journal of Vegan Sociology, face parte din echipa just wondering… (unde co-produce eseuri animate) și din cea a podcastului de științe sociale contrasens. A publicat un basm pentru copii „Povestea Scroafei și a Devenirii Omului” (Hecate, 2022) și un volum de poeme „cea mai norocoasă ființă” (frACTalia, 2023).
Matei Mlinarcic
are tot felul de fixuri culturale și gramaticale; academic are o fascinație față de comunități digitale sau fizice cât mai închise, cu reguli proprii. Dacă nu vorbește încontinuu, nu vorbește deloc, dar e posibil să se gândească la ceva interesant.
Pati Murg
face video eseuri pe youtube, îi plac filmele documentare, scrie poezie despre singurătate, iubire şi veganism. A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai unde a cercetat și scris despre femeile care lucrau în industria mineritului din Valea Jiului. Face parte din contrasens iar în weekend vorbeşte despre politică, moominvalley, comunitate şi artă pe twitch.
Karol Pataki
nu este de acord cu tine și te va contrazice, poate chiar pentru binele tău; este încă student totuși și puțin fascinat de Adorno, de felul în care se construiește discursul intelectualilor, și de a păstra întotdeauna echilibriul într-o dezbatere.
Vlad Bejinariu
e doctorand, fiind interesat de legătura dintre energie, societate și modul în care această relație e mediată în diverse contexte. A absolvit un masterat de istorie modernă cu o teză despre evoluția economică a Timișoarei, în care a încercat să spună ceva nou, iar la licență a studiat antropologie. Curios din fire, se uită constant la fotbal și ascultă chestii din Manchester.
Marina Mironica
a studiat sociologia la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai, pe care a absolvit-o în 2019. La momentul actual face cercetare în domeniul sociologiei urbane și a politicilor de planificare urbană și locuire. De asemenea, activează în Berlin în domeniul consultării societății civile și a cooperării acesteia cu administrațiile publice pe teme de planificare urbană. O interesează transformarea socio-ecologică, oamenii și hobby-urile lor, precum și căi prin care ne putem organiza pentru a mișca lucrurile din loc. Este podcasteră amatoare la contrasens..

Partners

The Faculty of Sociology and Social Work

is the main supporter and partner of the podcast

Radio România Cluj

is an active collaborator, through Doina Borgovan

KindStudios

mastering and music composition

Contact

Email

contrasens@protonmail.com​

Episodes

Accessibility Toolbar

Faculty of Sociology and Social Work