A kar
Keresés
Close this search box.

Anunț pentru mobilități Erasmus+. Selecția octombrie 2023

2023 október 02.-án publikálva

Ez a felhívás a 2023-2024-es tanév 2. félévében megrendezésre kerülő tanulmányi mobilitásra jelentkezők kiválasztására vonatkozik (a 2. és 3. alapképzésben részt vevő hallgatók, mesteri és doktoranduszhallgatók jelentkezhetnek)

 

 

 

 

Beiratkozási feltételek

Ha megfelelsz az alábbi feltételeknek, pályázhatsz Erasmus+ tanulmányi ösztöndíjra

 • Mint diák be kell legyél iratkozva (román nyelven) a Babeș-Bolyai egyetemre a következő tanulmányi szintek egyikén: alapképzés/licensz, mesteri vagy doktorátus függetlenül attól, hogy fizetés nélküli (állami költségvetésből nyújtott) vagy fizetéses helyen tanulsz és függetlenül a tanulási formától napi részvételű (la zi) vagy csökkentett látogatású
 • A mobilitás elkezdésekor legalább egy tanulmányi év el kell legyen végezve – ez csak a licensz tanulmányi szintre vonatkozó feltétel.
 • Legyen egy nemzetközileg használatos nyelven szerzett nyelvvizsga okleveled (nyelvismereti bizonyítványod) vagy azon a nyelven amelyen a kurzusokat tartják a partneregyetemen ahova pályázol. Vagy a szelekció után végezd el az on-line (OLS) lingvisztikai tesztet. Ezt a CCI nyújtja a szelekciós folyamat befejezése után. (Babeș-Bolyai Egyetem Nemzetközi Együttműködési Központja (CCI román nyelvü röv.)
A beiratkozási dosszié elkészítése

A te beiratkozási dossziéd a következő dokumentumokat kell tartalmazza*:

 • Jelentkezési adatlap (töltsd le innen). Ezt ki kell tölteni, dátumozni és aláírni, PDF dokumentumként el kell menteni a következő formában: Nume_Prenume_Fișa (Családnév _Név _Jelentkezési adatlap).
 • Egy saját felelősségű nyilatkozat kitöltve (töltsd le innen). Ezt ki kell tölteni, dátumozni és aláírni, PDF dokumentumként el kell menteni a következő formában: Nume_Prenume_Declarație (Családnév _Név_Nyilatkozat).
 • Hallgatói eredményekről igazolás az előző félévi átlaggal. Ezt a kari titkárság állítja ki, amelyben az utolsó teljesített vizsgaidőszak általános átlaga jelenik meg szkennelve, PDF dokumentum formában:Nume_Prenume_Adeverință (Családnév _Név _Bizonyítvány).
 • Nyelvvizsga oklevél másolata (Copie a certficatului de competență lingvistică)**. Ez arra a nyelvre kell vonatkozzon amelyen a mobilitásban tanulmányait folytatja. Minimum B1/B2 szintü, szkennelt, PDF dokumentum formában: Nume_Prenume_Certificat (Családnév _Név _Nyelvvizsga oklevél)
  Vagy saját felelősségű nyilatkozatot ír a hallgató, melyben beleegyezik az on-line (OLS) nyelvi tesztelésen való részvételében. Ezt a CCI nyújtja a szelekciós folyamat befejezése után, dátumozva, aláírva, PDF formában mentve: Nume_Prenume_Declarație_Atestat (Családnév _ Név_Nyilatkozat_Nyelvvizsga oklevél).
 • Önéletrajz mely a tanulmányi nyelven vagy angolul lesz írva. A dokumentumot dátumozni és aláírni szükséges és PDF dokumentumként el kell menteni a következő formában: Nume_Prenume_CV (Családnév _Név _CV).
 • Motivációs levél. A tanulmányi nyelven vagy angolul lesz megírva és nem haladhatja meg az 500 szót. A dokumentum dátummal, aláírással és PDF fájlként lesz mentve: Nume_Prenume_Scrisoare (Családnév _Név _Motivációs levél) elnevezéssel.

** Ha a jelöltet a szelekciós folyamat befejezése után nyelvismereti tesztre programálják (pl. Lingua, Alpha, egyéb nemzetközi bizonylatok, például Toefl, Cambridge, DELF/DALF, DELE stb.) egy saját felelősségű nyilatkozat szükséges, hogy abban az esetben ha a hallgatót kiválasztják, a beiratkozási dossziét ezt követően kiegészíti a megszerzett oklevél másolatával. Azok a pályázók, akiknek nincs lehetőségük oklevél/bizonylat (certificat/atestat) megszerzésére, ha kiválasztják őket, részt vesznek a Babeș-Bolyai Egyetem Nemzetközi Együttműködési Központja (CCI román nyelvü röv.) által kínált on-line nyelvvizsgán. A szelekciós folyamat befejezése után, amelyen meg kell szerezni a B1/B2 minimális szintjét, a pályázók saját felelősségű nyilatkozatot írnak. A nyilatkozatban vállalják a tesztelésen való részvételüket és azt, hogy csatolják a tesztet a beiratkozási dossziéhoz. A mobilitásnak a jelölt részére történő engedélyezésének feltétele a minimális minősítés megszerzése az online tesztelés során. A nyelvi oklevél birtoklásának feltétele nem vonatkozik azokra a hallgatókra akik ugyanazon a nyelven tanulnak a partner egyetemen amelyen a Babeș-Bolyai Egyetemen is.

Ezek a dokumentumok kötelezőek a kiválasztási interjún való részvételhez.

A mobilitás terv
A mobilitás terv a pályázó hallgatónak javaslata a tanulmányi tevékenységekre vagy a gyakorlatra vonatkozóan a mobilitás során.
Ez a javaslat meghatározott struktúrával rendelkezik, és magában foglalja az innen -(.docx) – letölthető dokumentum kitöltését.
A dokumentum dátummal, aláírással és Nume_Prenume_Plan_ de_ mobilitate (Családnév_Név_Mobilitási_ terv) nevű PDF fájlként kerül mentésre.
Ezek a dokumentumok kötelezőek a kiválasztási interjún való részvételhez.   
Interjú
Az interjúra minden egyes jelölttel külön-külön kerül sor. A Szociológia és Szociális Munka kar tanáraiból, valamint az ERASMUS+ irodai csapatának tagjaiból álló bizottság jelenlétében kari és egyetemi szinten. Az értékelő bizottság bemutatását az interjúk időzítésének értesítésében közlik.
Az interjúban a pályázók a választott tanulmányi mobilitásban használt nyelven vagy angolul is bemutatkoznak egy bemutatkozó előadással. Az interjúban több megbeszélés lesz a jelölt mobilitási tervéről.
Elbírálási kritériumok
 • A pályázó beiratkozási dossziéja: 10%
 • Az utolsó befejezett tanulmányi szesszióhoz tartozó átlageredmény: 10 %
 • Mobilitási terv: 30%
 • Interjú: 50%
Calendar
2023 október 05-12 A szelekcióra való beiratkozás az említett dokumentumok elküldésével (beiratkozási dosszié és a mobilitás terv) a következő címre: veronica.savu@ubbcluj.ro, Erasmus kiválasztási dosszié tárgya (román nyelven: subiect dosar selectie Erasmus)
2023 13, 18:00 óra A szelekció eredményének közzététele a beadott dossziék beküldése után, alapján és a szelekciós interjúk időpontjának közlése után az egyetem honlapján, a ”hírrész” fiókjában – valamint e-mailben.
2023 október 10:00 órától kezdődően Kiválasztási interjúk online lebonyolítása a Microsoft Teams platformon keresztül. A linket az e-mail-ben mely közli az interjúk időpontját, minden résztvevőnek elküldjük.
2023 október 16 Az eredmények közzététele az interjúk befejezése után az egyetemi kar honlapján a hírrész ”újdonság” fiókjában (Secțiunea Noutăți).
Fellebbezést lehet benyújtani e-mailben a következő címre: veronica.savu@ubbcluj.ro.
2023 október 18 Fellebbezések megoldása és a végeredmények közlése a kari honlapon, a ” hírrész ” részben (Secțiunea „anunțuri”).
Lista locurilor disponibile pentru mobilitățile de studiu și practică
Contact
Ionuț Foldes, coordonator departamental Erasmus+ ionut.foldes[@]ubbcluj.ro
Biroul Erasmus+ al UBB va organiza în data de 10 octombrie la ora 14 evenimentul on-line intitulat 'Erasmus + Your Ticket to the World', destinat tuturor studentilor universitatii noastre, care sunt interesati de o mobiltiate Erasmis in acest an academic. Acesta va debuta prin prezentarea programului Erasmus și se va continua cu o sesiune de întrebări și răspunsuri. Biroul Erasmus+ al UBB va organiza în data de 10 octombrie la ora 14 evenimentul on-line intitulat “Erasmus + Your Ticket to the World”, destinat tuturor studenților universității noastre, care sunt interesați de o mobiltiate Erasmus în acest an academic. Acesta va debuta prin prezentarea programului Erasmus și se va continua cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

În cazul în care studenții vor avea nelămuriri suplimentare cu privire la programul Erasmus, îi invitătm să ni se alature în data de 13 octombrie când, începand cu ora 12 vom organiza o sesiune deschisă de întrebări și răspunsuri, tot prin intermediul platformei ZOOM.

Share

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială