A kar
Keresés
Close this search box.

HAGYOMÁNY ÉS KIVÁLÓSÁG – 150 ÉVES MAGYAR EGYETEMI OKTATÁS KOLOZSVÁRON

HAGYOMÁNY ÉS KIVÁLÓSÁG – 150 ÉVES MAGYAR EGYETEMI OKTATÁS KOLOZSVÁRON

 

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata konferenciával és kiállításokkal ünnepli a magyar nyelvű felsőoktatás 150 éves fennállását október 12–14. között.

A rendezvénysorozat megnyitójára október 12-én kerül sor. Az ünnepséget a Kiválóság ma című tudományos konferencia követi, amelynek keretében az egyetem oktatói, valamint meghívott oktatók korszerű kutatásokat mutatnak be a diszciplínák széles spektrumáról, a fizikától a művészettörténeten keresztül az irodalomtudományig. A megnyitó napját a Flauto dolce együttes barokk koncertje zárja.

Október 13-án és 14-én az egyetemtörténeti kutatások állnak a középpontban. Hazai és külföldi kutatók osztják meg egymással eredményeiket az előadássorozat keretében. A konferencia keretében kerül bemutatásra Gaal György egyetemtörténeti kötete, valamint a Szegedi Tudományegyetem történetét feldolgozó A Szegedi Tudományegyetem és elődei története. II. rész. A kolozsvári egyetem története az alapítástól a szegedi újrakezdésig c. kötet.

Az ünnepi rendezvények alatt az egyetem főépületének előcsarnokában az érdeklődők egy egyetemtörténeti kiállítást is megtekinthetnek.

A szervezők minden érdeklődőt szívesen várnak a rendezvényre! A részletes programot az egyetem honlapján, illetve a Facebook-eseményben közöljük.

Share

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială