A kar
Keresés
Close this search box.

Máshonnan hozott jegyek elismertetése

Azon hallgatók számára, akik már szereztek egy diplomát egy társadalomtudományi képzésen vagy jelenleg hallgatói egy szaknak, kérhetik korábban elvégzett tárgyaik elismertetését, ezzel „kiváltva” tárgyakat a képzés tantervéből. A jegyelismertetés egy adminisztratív folyamat, amely a titkárságon, és nem a tantárgyfelelős tanár révén zajlik .....

Azon hallgatók számára, akik már szereztek egy diplomát egy társadalomtudományi képzésen vagy jelenleg hallgatói egy szaknak, kérhetik korábban elvégzett tárgyaik elismertetését, ezzel „kiváltva” tárgyakat a képzés tantervéből. A jegyelismertetés egy adminisztratív folyamat, amely a titkárságon, és nem a tantárgyfelelős tanár révén zajlik.

A diák egy kérést kell benyújtson a titkárságon az intézetigazgatónak címezve (papíron vagy elektronikusan), ahol táblázatos formában kéri, hogy milyen tárgyakat szeretne elismertetni, és milyen tárgyakkal. Az elismerés során az elbíráló bizottság a megfeleltetés módján változtathat, a fennálló szabályok, kreditszámok stb szerint. A kérés elkészítéséhez szükséges űrlap beszerezhető a titkárságon.

A két tárgy nevének nem kell azonosnak lennie, hanem tartalmában kell hasonlónak lennie. Ehhez a titkárságra a leckekönyv másolatát szükséges leadni, valamint az elismertetni kívánt tárgy szillabuszát a kijelölt időpontig.

A magyarországi jegyeket az alábbi módon ismerik el Romániában: 5 – 10; 4 – 8 vagy 9; 3 – 7 vagy 8; 2 – 5 vagy 6; a keditszám szerint, illetve attól függően, hogy milyen fokú az egyezés a két tárgy között.

Share

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială