Tanulmányi támogatás doktori hallgatók részére – pályázati felhívás

Posted in Hírek

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem pályázatot hirdet ösztöndíjra a szülőföldi felsőoktatási tanulmányok támogatása céljából a 2019/2020-as tanévben külhoni felsőoktatási doktori képzésben részt vevő román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

Pályázhat minden olyan román állampolgárságú, a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény hatálya alatt álló személy, aki a 2019/2020-as tanévben szülőföldi (romániai) államilag akkreditált felsőoktatási intézményben doktori (PhD művészeti doktori) képzésben, nappali munkarendben (tagozaton), aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, illetve a doktori téma elfogadásáról szóló igazolással alátámaszthatóan a doktori cím megszerzésére irányuló tevékenységet folytat.

Pályázni a martonaron.elte.hu oldalon lehet a pályázatnak megfelelő pályázati adatlapon.  Az adatlap kitöltését követően a rendszer a pályázó adatait tartalmazó PDF típusú dokumentumot (file) készít;

A pályázatok határideje:

2019.12.09., 23.59 óra (közép-európai idő /CET/ szerint): elektronikus adatlap beadása

Figyelem! Az ITM és az ELTE által kezelt, várhatóan 2020 elején kiírásra kerülő szülőföldi fiatal oktatói pályázat szabályrendszerében az előző évekhez képest változás történik! Ennek értelmében a fiatal oktatói ösztöndíjat kizárólag azok pályázhatják meg, akik rendelkeznek PhD – vagy azzal egyenértékű – fokozattal.
A változást követően nem lesz lehetőség a szülőföldi tanulmányi támogatás és a szülőföldi fiatal oktatói ösztöndíj közti választás lehetőségére.

Telefonon (0753-094945) vagy e-mailben (office@kmei.ro) is lehet érdeklődni, egyeztetni pályázati ügyekben.

A teljes körű pályázati felhívás megtekinthető a www.kmei.ro honlapon.