Facultate
Caută
Close this search box.

Norbert Petrovici

Bio:

Norbert Petrovici are o experiență de 15 ani în a preda statistică la diferite nivele de complexitate, fie cursuri de introducere, fie cursuri de modelare avansată. Filozofia sa de predare este că statistica aplicată poate fi înțeleasă mult mai ușor când cursanții pot exersa pe seturi de date care se mulează pe interesele lor de cunoaștere și cercetare. Ca cercetător a studiat economia și cultura urbană și are o vastă cunoştinţă despre analiza datelor cu caracter urban și regional. Lucrează de 10 ani ca profesionist independent în planificare urbană lucrând în sectorul privat, cu diferite corpuri guvernamentale și organizații non-guvernamentale. A asistat proiecte de regenerare urbană și gestiunea transformării sociale a zonelor în procesele de schimbare a infrastructurii. A realizat studii de fundamentare pentru coordonarea și reglementarea investițiilor într-o diferite zone pentru administrația locală și centrală. A desfășurat proiecte de cultură urbană care să ofere un acces cât mai larg diferitelor categorii sociale la educație, oportunități de auto-exprimare sau de implicare participativă. În ultimii cinci ani a participat la peste cincizeci de evenimente publice ca vorbitor despre economia și cultura urbană; a coordonat sau participat la peste treizeci de ateliere; și a participat la mai mult de douăzeci de conferințe europene organizate de către corpurile profesionale de specialitate.

Adresă:
Clădirea Mărăști, B-dul 21 Dec. 1989 Nr. 128, Cluj-Napoca
Birou:
216
Email:
Program audiență​

Marti 8-10

Programări pe email: norbert.petrovici@ubbcluj.ro

Publicații

Proiecte

Granturi individuale sau burse postdoctorale:

  • 2013. Imagining the Economy and the Labour Market as an Unemployed; Instituția gazdă: Universitatea Babeș-Bolyai; Finanțator: ERSTE Foundation Fellowship for Social Research.
  • 2011. Local Business Circles in Global State Spaces. Political and Economic Spatial Growth Regimes, Instituția gazdă: New Europe College; Finanțator: Consiliul Naţional al Cercetarii Ştiintifice din România, programul Obreja.
  • 2011-2013. Cercuri de afaceri locale în spaţii statale globale. Regimuri spaţiale politice si economice de acumulare;  Instituția gazdă: Universitatea Babeș-Bolyai; Finanțator: Consiliul Naţional al Cercetarii Ştiintifice din România, PD-422.
  • 2007 – 2008 Inegalități de locuire in orașele postsocialiste. Piețe emergente si politici de stat in Romania; Instituția gazdă: Universitatea Babeș-Bolyai; Finanțator: Consiliul National al Cercetării Științifice din Romania , TD-86.

Membru al unei echipe de cercetare:

  • 2014-2016. Spațializarea și rasializarea excluziunii sociale. Constituirea socială și culturală a “ghetourilor țigănești” în România în context European; Director: Enikő Vincze; Instituție gazdă: Universitatea Babeș-Bolyai; Finanțator: Consiliul Naţional al Cercetarii Ştiinţifice din România, IDEI al Planului Național de Cercetare II.
  • 2012, Romania Strategy for the Elderly and Active Angeing RAS, Directori: Andrew Mason, World Bank and Stephen Cutler The University of Vermont, Instituție gazdă: Banca Mondială; Finanțator: Ministerul Muncii și Justiției Sociale.
  • 2012, FBS Romania Spatial and Urban Strategy; Directori: Economist Elisabeth Huybens și Economist Marcel Heroiu; Instituție gazdă: Banca Mondială; Finanțator: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
  • 2010-2011. Structură de clasă şi stratificare socială în România contemporană. Implicaţii pentru politicile publice şi de marketing cultural şi politic; Director: Lazăr Vlăsceanu, Instituție gazdă: Universitatea București. Finanțator: Consiliul National al Cercetarii Ştiinţifice din România, IDEI al Planului Național de Cercetare II.
  • 2010, Arhitectura: Practici, Identitate și Profesia, director: conf. univ. Dan Chiribucă, Instituție gazdă: Universitatea Babeș-Bolyai, finanțator: Ordinul Arhitecților din România.
  • 2005 – 2006, Producția spațiului urban. Vizualizarea și reprezentarea inegalităților sociale cu ajutorul hărților digitale și mentale; Director Conf. univ. Rudolf Poledna; Instituție gazdă: Universitatea Babeș-Bolyai; finanțator: Consiliul National al Cercetării Științifice din Romania (tema 19, cod 1364)
  • 2006, Disparități în utilizarea serviciilor de sănătate în regiune de dezvoltare Nord-Vest. Pattern-uri și cauze socio-economice; Director: prof. univ. dr. Livia Popescu, Instituție gazdă: Uiversitatea Babes-Bolyai și Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”, Centrul de Cercetare a Relatiilor Interetnice; Finanțator: Ministerul Educatiei si Cercetarii și Academia de Stiinte Medicale, in cadrul programului National Viata si Sanatate, CEEX Modul I nr. 157/2006.
  • 2005. Nomazi şi Parlamentari. Influenţa mobilităţii şi afilierii religioase asupra practicilor de integrare şi dezvoltare a identităţilor. Director: Rüegg François, Instituție gazdă: University of Fribourg; Finanțator: Swiss National Science Foundation din Elveţia.
  • 2004 – 2005, Inegalități de locuire în orașele post-socialiste. Cartiere de vile și slumuri în Cluj Napoca; Director: conf. univ. Rudolf Poledna; Instituția gazdă: Universitatea Babeș-Bolyai; Finanțator: Consiliul National al Cercetării Științifice din Romania, tema 39, cod 392.

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială