Facultate
Caută
Close this search box.

In memoriam Mircea Zidărescu (1973-2020)

 

Un pios omagiu absolventului nostru din cadrul Specializării Asistență Socială, profesionistului în domeniul asistenței sociale, membru în grupul de traineri şi facilitatori ai CRCR- Cluj Napoca, FRDS România, Mircea Zidărescu.

Mircea Zidărescu, licențiat în asistență socială la Universitatea “Babeș-Bolyai”, promoția 2004 și doctor în sociologie al aceleiași universități, a fost Șef Serviciu Beneficii de Asistență Socială din cadrul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Hunedoara.

În 2005 a absolvit cursurile programului masteral Bunăstarea Familiei şi a Copilului. Politici Sociale la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a aceleiași universități. Tema tezei sale de doctorat, intitulată “Sărăcia comunităţilor de romi din România”, a fost susținută public în 2009 la Universitatea “Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială sub coodonarea prof. univ. dr. Petru Iluț.

Cărți de unic autor publicate:

Zidărescu, Mircea (2007). “Sărăcia comunităţilor de romi din România”, Iaşi, Ed. Lumen, 373 p.
Zidărescu, Mircea (2009). “Rolul familiei, comunităţii şi a mediatorului şcolar în combaterea absenteismului şcolar, a abandonului şcolar şi a delicvenţei juvenile la copiii de etnie romă”, Iaşi, Ed. Lumen, 265 p.

Mircea a pierdut lupta cu infecția cu SARS-CoV-2 in data de 16 aprilie anul curent.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

 

Distribuie

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială