Facultate
Caută
Close this search box.

Podcast

Contrasens este un podcast care explorează teme de actualitate din câmpul științelor sociale. Proiectul urmărește să aducă în prim plan și să facă cât mai accesibile cercetările făcute în prezent de sociologi, antropologi sau alți specialiști din domenii conexe. Gazde și producători ai conținutului sunt foști studenți ai Facultății de Sociologie și Asistență Socială, UBB: Marina Mironica, Matei Mlinarcic, Karol Pataki, Pati Murg, Vlad Bejinariu și Maria Martelli. Așadar, veți asculta conversații relaxate pe teme de specialitate.

Echipa

Echipa este formată din șase membri, toți implicați în a se documenta, a organiza și a găzdui emisiunile podcastului. Fiecare aduce propria energie, interese și cunoștiințe proiectului.

Maria Martelli
scrie și face cercetare mixând teorii queer-feministe și antispeciiste. A absolvit masteratul de Cercetare Sociologică Avansată al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai, cu o teză critică la antropocentrismul din strategiile de educație pentru dezvoltare durabilă. Este editoare la Student Journal of Vegan Sociology, face parte din echipa just wondering… (unde co-produce eseuri animate) și din cea a podcastului de științe sociale contrasens. A publicat un basm pentru copii „Povestea Scroafei și a Devenirii Omului” (Hecate, 2022) și un volum de poeme „cea mai norocoasă ființă” (frACTalia, 2023).
Matei Mlinarcic
are tot felul de fixuri culturale și gramaticale; academic are o fascinație față de comunități digitale sau fizice cât mai închise, cu reguli proprii. Dacă nu vorbește încontinuu, nu vorbește deloc, dar e posibil să se gândească la ceva interesant.
Pati Murg
face video eseuri pe youtube, îi plac filmele documentare, scrie poezie despre singurătate, iubire şi veganism. A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai unde a cercetat și scris despre femeile care lucrau în industria mineritului din Valea Jiului. Face parte din contrasens iar în weekend vorbeşte despre politică, moominvalley, comunitate şi artă pe twitch.
Karol Pataki
nu este de acord cu tine și te va contrazice, poate chiar pentru binele tău; este încă student totuși și puțin fascinat de Adorno, de felul în care se construiește discursul intelectualilor, și de a păstra întotdeauna echilibriul într-o dezbatere.
Vlad Bejinariu
e doctorand, fiind interesat de legătura dintre energie, societate și modul în care această relație e mediată în diverse contexte. A absolvit un masterat de istorie modernă cu o teză despre evoluția economică a Timișoarei, în care a încercat să spună ceva nou, iar la licență a studiat antropologie. Curios din fire, se uită constant la fotbal și ascultă chestii din Manchester.
Marina Mironica
a studiat sociologia la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai, pe care a absolvit-o în 2019. La momentul actual face cercetare în domeniul sociologiei urbane și a politicilor de planificare urbană și locuire. De asemenea, activează în Berlin în domeniul consultării societății civile și a cooperării acesteia cu administrațiile publice pe teme de planificare urbană. O interesează transformarea socio-ecologică, oamenii și hobby-urile lor, precum și căi prin care ne putem organiza pentru a mișca lucrurile din loc. Este podcasteră amatoare la contrasens..

Parteneri

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială UBB

este principalul partener și susținător al podcastului

Radio România Cluj

este un colaborar activ, prin Doina Borgovan.

KindStudios

face masterizarea și compoziția muzicală.

Contact

Email

contrasens@protonmail.com​

Episoade

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială