Facultate
Caută
Close this search box.

Practică

Practica din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială este vitală pentru formarea completă a viitorilor profesioniști, oferindu-le șansa de a-și aplica cunoștințele într-un context real și de a dezvolta abilitățile necesare pentru o carieră de succes în domeniul social. În cadrul practicii veți avea ocazia de a:

1. Aplica cunoștințele teoretice: Prin practică, studenții au oportunitatea de a aplica cunoștințele teoretice dobândite în timpul cursurilor într-un context real. Această experiență practică consolidează înțelegerea teoriei și contribuie la dezvoltarea abilităților practice necesare în domeniul sociologiei și asistenței sociale.

2. Dezvolta abilități practice: Practica oferă șansa de a dezvolta abilități esențiale precum comunicarea, ascultarea activă, empatia, rezolvarea de probleme și luarea deciziilor într-un mediu real.

3. Avea o experiență directă cu clienții / subiecții: Lucrul direct cu clienții sau participanții la studii și proiecte permite studenților să-și dezvolte abilitățile de relaționare și să înțeleagă mai bine nevoile și experiențele oamenilor.

4. Înțelege diversitatea socială și culturală: Prin practică, studenții vin în contact cu o diversitate de oameni și comunități, ceea ce contribuie la dezvoltarea unei înțelegeri profunde a diversității sociale și culturale.

5. Se confrunta cu realitățile terenului: Practica oferă studenților o perspectivă reală asupra problemelor sociale și a provocărilor cu care se confruntă indivizii și comunitățile. Această experiență directă poate schimba sau ajusta percepțiile și atitudinile studenților.

6. De a dezvolta principii etice profesionale: Practica oferă oportunitatea de a se confrunta cu dileme etice și de a dezvolta abilități solide de luare a deciziilor etice în domeniul sociologiei și asistenței sociale.

7. De a se pregăti pentru carieră: Experiența de practică adaugă valoare curriculum-ului unui student și îl pregătește pentru intrarea în câmpul muncii. Mulți angajatori apreciază experiența practicii în procesul de recrutare.

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială