Facultate
Caută
Close this search box.

Practică

Practica din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială este vitală pentru formarea completă a viitorilor profesioniști, oferindu-le șansa de a-și aplica cunoștințele într-un context real și de a dezvolta abilitățile necesare pentru o carieră de succes în domeniul social. În cadrul practicii veți avea ocazia de a:

1. Aplica cunoștințele teoretice

2. Dezvolta abilități practice

3. Avea o experiență directă cu clienții / subiecții

4. Înțelege diversitatea socială și culturală

5. Te confrunta cu realitățile terenului

6. De a dezvolta principii etice profesionale

7. De a te pregăti pentru carieră

Pentru desfășurarea practicii de specialitate, în funcție de cerințele fiecărei discipline, vei urma indicațiile oferite de Dr. Veronica Savu (responsabil practică FSAS în ceea ce privește documentația) și de către cadrul didactic responsabil:
Ce pași ai de urmat:
 
  1. Completează formularul (assignment) disponibil pe grupul de teams al disciplinei de practică până cel târziu cu 5 zile înainte de a începe efectiv practica. Numai după completarea acestui formular și confirmarea din partea Veronică Savu că este în regulă (o să primești return la acest assignment cu mențiunea OK) o să poți începe completarea convenției cadru de practică și derularea activităților de practică.
  2. Descărcă de pe teams (din secțiunea class materials) convenția cadru și printeaz-o în 3 exemplare. Important: convenția pe care o găsești pe teams este precompletată, deci este esențial să downloadezi acel document!
  • Completeză cu mare atenție în convenția cadru toate informațiile care nu au fost precompletate și te rugăm să folosești checklist-ul care va fi postat tot ca și assignment pe grupurile de teams.
  1. Cele trei exemplare ale convenției cadru se duc la semnat la instituția parteneră de practică. După ce te asiguri că ai completat toate informațiile menționate anterior în assignment-ul de checklist al convenției, inclusiv că ai semnăturile necesare (semnătură tutore de practică, semnătură instituție de practică, semnătură student), 3 exemplare semnate se predau supervizorului de practică (cadrului didactic din facultate).
  2. De asemenea, în cazul în care o sa fiți mai mult de 1 student/ă la aceeași instituție, urmează ca Veronica Savu să se ocupe de încheierea unui acord de practică după ce sunt furnizate informațiile necesare prin completarea primului assignment postat pe grupurile de teams.
  3. În cazul în care ești singurul/a student/ă la instituția de practică aleasă atunci se va încheia doar convenție de practică după ce ai furnizat toate informațiile în assignment-ul menționat la punctul 1. 
  4. Dacă sunt nelămuriri sau întrebări, contaztează-ne, în funcție de situațiile de mai jos:
  • Cadru didactic supervizor: întrebări legate de supervizarea practicii și de activitatea pe care o depui la instituția de practică, criterii de evaluare;
  • Veronica Savu: neclarități ce țin de completarea convenției cadru de practică, întrebări ce țin de assignment-ul pe care e necesar să-l completezi înainte de începerea stagiului de practică, întrebări legate de convențiile și acordurile semnate de către UBB și FSAS.
  1. Convențiile cadru pot fi preluate (după ce acestea au fost avizate de biroul juridic sau după caz semnate la decanat) din biroul 6, parter, clădirea principală a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, în zilele de luni și joi, intervalul orar: 11:00 – 15:00. Te rugăm să trimiți un email (veronica.savu@ubbcluj.ro) înainte cu 48 de ore de a veni la facultate pentru a te asigura că ai convenția semnată. Este de dorit ca în momentul începerii stagiului de practică să ai convenția semnată în posesia ta.

 

Procedura derulării stagiilor de practică profesională FSAS

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială