Facultate
Caută
Close this search box.

Erasmus+

Pentru studențiPentru ProfesoriUniversități partenereContact

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială oferă studenților posibilitatea de a studia pe durata a cel puțin unui semestru la o universitate din Uniunea Europeană cu care există încheiat un acord de parteneriat.

 

Ce trebuie să știu?

1. Pe parcursul șederii în străinătate vei beneficia de o bursă lunară care te va ajuta să acoperi o parte din cheltuielile tale de zi cu zi.
2. În cazul în care beneficiezi deja de o bursă de la universitatea noastră, aceasta se va cumula cu bursa ta ERASMUS.
3. Perioada minimă de ședere în cadrul unei mobilități de studiu ERASMUS este de 3 luni, iar perioada maximp de de 12 luni.
4. În majoritatea universităților există asociații de studenți dedicate exclusiv celor care aleg o mobilitate ERASMUS+ și care organizează activități culturale, educaționale și de timp liber.
5. Mobilitățile de studiu ERASMUS+ sunt disponibile pentru toate cele trei niveluri de studiu, licență, master, respectiv doctorat.
6. Un alt tip de mobilități sunt cele de practică, care oferă posibilitatea desfășurării de activități specifice, integral recunoscute, în cadrul unor organizații non-universitate partenere.

Poți învăța mai multe despre ce este o mobilitate de studiu ERASMUS+ și despre care sunt pașii pentru înscriere pe pagina web a Centrului de Cooperări Internaționale UBB, secțiunea ERASMUS+ outgoing students (cci.ubbcluj.ro/erasmus).

Cu cine pot să vorbesc?

În primul rând, te poți adresa tuturor profesorilor tăi. Aceștia te pot sfătui astfel încât să alegi opțiunea care se potrivește cel mai bine pentru tine.
De asemenea, te poti adresa coordonatorului ERASMUS+ din facultate, de la care vei afla pașii de urmat.
Nu uita să discuți cu colegii tăi care au participat deja într-o mobilitate ERASMUS+ și de la care poți să înveți despre experiența lor.

 

Cine sunt responsabilii ERASMUS+ în facultate și la nivel de universitate?

Coordonatorul ERASMUS+ în facultate este lect. dr. Ionuț Foldes, email: ionut.foldes@ubbcluj.ro.
Persoana de contact din secretariat pentru mobiliățile ERASMUS+ este Mihaela Albu, email: mihaela.albu@ubbcluj.ro.

La nivel de universitate, Centrul de Coopoerări Internaționale este responsabil pentru mobilitățile ERASMUS+. Persoana responsabilă cu studenții de la facultatea noastră este Oana Cozmuța, email: oana.cozmuța@ubbcluj.ro.

Mobilitățile cadrelor didactice pentru misiuni de predare în instituții de învățământ superior au următoarele obiective:

  • să permită studenților care nu pot să participe într-un plan de mobilități să beneficieze de cunoştinţele şi expertiza unor cadre didactice universitare din alte țări europene;
  • să promoveze schimbul de expertiză şi experiența în ceea ce privește metodologia de predare;
  • să încurajeze universitățile să își extindă şi să își îmbogățească conținutul cursurilor pe care le oferă.

Formarea cadrelor didactice şi a personalului nedidactic în instituţii de învăţământ superior şi întreprinderi se referă la:

  • Mobilitatea cadrelor didactice dintr-o instituție de învățământ superior către o întreprindere (Activitățile pot varia foarte mult, de la seminarii, ateliere, până la perioade de formare practică.)
  • Mobilitatea personalului administrativ şi nedidactic din instituţii de învăţământ superior către o instituție de învățământ superior parteneră.
  • Mobilitatea personalului didactic dintr-o instituţie de învăţământ superior către o instituţie parteneră în scopul perfecţionării academice.

Mobilitatea se realizează pe baza acordurilor interinstituţionale existente. Condiţia esenţială pentru acordarea oricărui grant o reprezintă respectarea unui plan de lucru convenit de către ambii parteneri, instituţia de origine şi instituţia/întreprinderea gazdă.

Informații suplimentare

Vă invităm să accesați pagina web a Centrului de Cooperări Internaționale (cci.ubbcluj.ro), secțiunile Outgoing Teaching Staff sau Outgoing Administrative Staf.

Dacă ești student sau studentă la facultatea noastră și te interesează o mobilitate ERASMUS+, consultă listele de mai jos pentru a afla care sunt universitățile partenere.

ŞTIINŢE SOCIALE
Se adresează studenților de la Antropologie, Asistență Socială, Sociologie și Resurse Umane.

SOCIOLOGIE
Se adresează studenților de la Antropologie, Sociologie și Resurse Umane.

ASISTENȚĂ SOCIALĂ
Se adresează studenților de la Asistență Socială.

Coordonator ERASMUS+: Lect. univ. dr. Ionut Foldes
Email: ionut.foldes@ubbcluj.ro
Distribuie

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială