Facultate
Caută
Close this search box.

Gabriel Troc

Bio:

Gabriel Troc predă cursurile de Introducere în Antropologie, Paradigmele Antropologiei Socioculturale, Socioantropologia Muncii, Romii în Europa Centrală și de Est și Postmodernism și Gândire Critică. A obținut titlul de doctor în filosofie în 2004 și a absolvit un program masteral în antropologie culturala în 1998, ambele la Universitatea Babeș-Bolyai. A beneficiat de stagii de formare și cercetare la Universitatea din Sussex, Universitatea din Utrecht, Universitatea Yale și Universitatea Central Europeană. A fost cercetător postdoctoral Fulbright la University of California, Los Angeles în 2007-2008 și profesor invitat în cadrul aceleiași universități în 2009. Interesele sale de cercetare includ situația populaților de romi din mediul rural, migrația transnațională, dezvoltarea urbană, stratificarea socială și relațiile de muncă în perioada postsocialistă. A realizat cercetări de teren în diferite zone rurale din România (Țara Oașului, Maramureș, Sălaj, Teleorman, Delta Dunării). A publicat o carte de autor pe tema postmodernismului în antropologia culturală și a co-editat un volum despre antropologii străini care au lucrat în România.

Adresă:
Clădirea Mărăști, B-dul 21 Dec. 1989 Nr. 128, Cluj-Napoca
Birou:
216
Email:
Program audiență​

Programări pe email: gabriel.troc@ubbcluj.ro

Publicații

Proiecte

Granturi individuale sau burse postdoctorale:

  • Ford Research Scholarship – Center for Comparative Research, Yale University. (sept-dec. 2001)
  • Martie-Iunie 1998 – Bursier Tempus la University of Sussex, Marea Britanie
  • Aprilie – Iunie 1999 – Bursier Tempus la Utrecht Universiteit, Olanda

Membru al unei echipe de cercetare:

  • Poverty, Ethnicity and Gender in Eastern European Transition, coordonat de Center for Comparative Research, Yale University (2000-2001)(USD 1.000.000)
  • Incluziunea și excluziunea romilor în societatea românească de astăzi, în cadrul programului PHARE, RO 2004/016-722.01.01.01 – Consolidarea Capacității Instituționale și Dezvoltarea de Parteneriate Pentru Îmbunătățirea Condiției Romilor/2006-2007

Accessibility Toolbar

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială